Radio Simplu

8 dintre cele mai neobișnuite destinații în care turiștii nu mai știu pe ce planetă se află

Probabil că și tu ești plictisit de cele mai cunoscute locații turistice în care se duce toată lumea, cu toate că atracțiile pe care le poți vedea acolo sunt unice. Chiar și așa, poate că tu deja le-ai văzut sau îți dorești să ieși din tipare și să vizitezi locuri mai deosebite.

 

Poate că ceea ce cauți este o destinație care îți va lua răsuflarea și care îți va spulbera imaginația. Probabil că știi deja că există numeroase locații turistice care atrag diferite tipuri de oameni, așa că nu trebuie să îți faci griji dacă îți dorești ceva mai neobișnuit din acest punct de vedere.

 

Dacă te-ai regăsit în ceea ce am spus sau pur și simplu ți-am stârnit curiozitatea, atunci te afli în locul potrivit. Mai jos am creat o listă cu unele dintre cele mai neobișnuite atracții turistice în care cu siguranță îți vei închipui că te afli într-o altă lume.

 

1. The High-Heel Wedding Church, Taiwan

Această biserică din Taiwan este construită sub forma unui pantof cu toc înalt și este realizată din sticlă. Înălțimea ei este de 16,7 metri și are în componența ei peste 300 de bucăți de sticlă albastră. Pentru crearea ei, arhitecții au fost inspirați de basmul Cenușăresei și de al ei pantof de sticlă.

 

2. Spa-ul Beaujolais Nouveau, Japonia

În resortul pentru spa, Yunessun, clienții se pot relaxa și mai ales pot înota într-o piscină uriașă umplută cu vin și alături de o sticlă de vin înaltă de 3,6 metri. Pe lângă acest tratament unic, vizitatorii se pot cufunda în ciocolată sau curry sau pot face o baie cu cafea.

 

3. The Wizarding World of Harry Potter, Florida

Acest parc de divertisment dedicat Băiatului care a trăit și lumii sale magice ocupă 8 hectare. Toate atracțiile și decorațiunile din zonă sun create pentru a surprinde atmosfera cărților și filmelor noastre preferate cu Harry Potter. 

 

4. Aleea gumei de mestecat, California

Această alee unică a fost creată în San Luis Obispo, pe parcursul anilor 1960. Încă de atunci, ea s-a dovedit a fi o adevărată piesă de artă. Opera creată din gumă de mestecat are pereți înalți de 4,5 metri ce sunt acoperiți cu gumă de mestecat de la turiștii din toată lumea.

 

5. Fântâna pietrificată, Anglia

Dacă prinzi un obiect de această fântână naturală situată în peștera Mother Shipton și îl lași acolo pentru ceva timp, el va căpăta un exterior pietros și nu este nimic mistic legat de acest fenomen. Apa din această fântână are foarte multe minerale care se evaporă și acoperă obiectele agățate acolo.

 

6. Templul Karni Mata, India

Acest loc ciudat este locuit de peste 20 000 de șobolani care sunt considerați a fi sfinți. Șobolanii sunt numiți kabbas și sunt venerați de către localnici și de turiștii din toată lumea. Dacă vrei să intri în templu trebuie să îți scoți încălțămintea înainte.

 

7. Muzeul Avanos Hair, Turcia

Acest muzeu a fost deschis în 1979 când un olar local, Chez Galip a trebuit să se despartă de prietena lui. El i-a cerut un suvenir care să îi amintească de ea și i-a oferit o șuviță din părul ei. El a pus șuvița pe peretele olăriei lui și toată lumea care a întrebat a aflat despre această poveste.

 

Alte femei au fost atât de uimite de tristețea lui încât au început să-i lase șuvițe de păr. Apoi, Galip a decis să deschidă un muzeu; în prezent, expoziția are peste 16 000 de șuvițe expuse pe pereții interiori.

 

8. Carhenge, Nebraska

Carhenge este situat lângă orașul Alliance și reprezintă varianta americană a Stonehenge-ului. El este creat din 38 de mașini vintage americane care au fost acoperite cu vopsea gri și aranjate în cerc. Arhitectul, Jim Reinders a dedicat construcția solstițiului de vară din 1987.

loading...

Add comment