Radio Simplu

11 dintre cele mai bizare legi din lume

Atunci când călătorești în țări străine trebuie să fii la curent cu diferențele culturale, dar și cu legile țării respective. Dacă nu ești atent, poți fi arestat fără să te consideri deloc vinovat. Ca vizitator, e important să respecți aceste legi.

Ți-ai imaginat vreodată că ai putea ajunge la închisoare pentru că ai mestecat gumă sau fiindcă ai mâncat în public? Deși pare de necrezut, există țări în care sunt considerate infracțiuni și se pedepsesc corespunzător. Vi se pot părea ciudate, dar în anumite țări, au valoare culturală.

Fie că ești genul de persoană care își ia rucsacul în spate și pornește într-o aventură pe cont propriu sau un familist convins care pleacă cu toată familia în weekend, te sfătuim să citești cele 11 legi pe care ți le prezentăm mai jos. Astfel, călătoriile în străinătate nu-ți vor da bătăi de cap.

 

1. Dacă mergeți în Singapore, lăsați guma acasă. Vânzarea gumei e complet interzisă pentru a menține străzile curate.

 

2. Când călătoriți într-o țară musulmană, femeile trebuie să se îmbrace corespunzător și deloc ostentativ. Pedeapsa variază de la o simplă avertizare până la timp petrecut în închisoare.

 

3. Autobahn e cea mai faimoasă autostradă din lume, dar poți să te alegi cu o amendă usturătoare dacă încerci să-i faci o poză.

 

4. Înainte să naști un copil în Danemarca, verifică dacă numele pe care vrei să i-l dai este aprobat de guvern.

 

5. Nu se pune problema să ai un prieten cu care să alergi în Burundi. Joggingul în grup a fost interzis de teama ca cetățenii să nu organizeze revolte prin intermediul acestei activități sportive.

 

6. Dacă-ți dorești să te căsătorești în Emiratele Arabe, asigură-te că ai găsit persoana potrivită. Vreți să locuiți împreună înainte de căsătorie? Există riscul să ajungeți amândoi la închisoare.

 

7. Sărbătoarea de Valentine’s Day e interzisă în Pakistan și Arabia Saudită. Țările musulmane refuză să celebreze o zi dedicată unei iubiri care nu e adresată lui Dumnezeu.

 

8. E interzis să-ți arăți dragostea în public în țări precum Quatar, Indonezia și Thailanda. Dacă te săruți în văzul tuturor riști să fii amendat sau să faci chiar închisoare.

 

9. Dacă ești prins când mănânci în timpul Ramadanului, în Emiratele Arabe, poți să primești amendă sau să fii închis, chiar dacă ești de altă religie.

 

10. În Filipine există o lege conform căreia, dacă ai o conversație cu o persoană, trebuie să te asiguri că nu o faci să se simtă confuză.

 

11. Consumul de alcool e interzis de religia musulmană. În consecință, băutura e interzisă în țările musulmane, cum ar fi Yemen și Kuveit și poate duce la pedeapsa cu închisoarea.

loading...

Add comment