Radio Simplu

10 trucuri uimitoare ale naturii

Uneori lumea care ne înconjoară este atât de extraordinară încât ne este greu să credem că unele fenomene pot fi reale. Trebuie să recunoaștem că Universul știe multe trucuri.

Iată 10 exemple care te vor face să ieși mai des din casă  și să privești natura cu mai mult interes:

1. Un curcubeu poate fi cauzat de lună

Acest curcubeu apare în apropierea cascadelor în timpul lunii pline. Indienii cred că persoana care vede acest curcubeu produs de lună, poate înțelege limbajul spiritelor și atrage norocul.

2. O groapă plină de lavă care pare că absoarbe sufletele păcătoșilor în lumea de dincolo

Un canal format în interiorul unei gropi. Când lava s-a răcit, s-a format un fel de tub. Untr-un astfel de canal, oamenii de știință plănuiesc să construiască bazele de pe Lună.

3. O piatră semiprețioasă în valoare de 20,00$ care arată ca o micro galaxie

Aceasta nu este cea mai scumpă piatră semiprețioasă din lume, dar cu siguranță este cea mai frumoasă. Pietrele semiprețuioase erau odată la același nivel cu diamantele, dar în secolul 19 această piatră a fost menționată în numeroase romane și de atunci este un talismat al eșecului, popularitatea acesteia pierind.

4. Plaje unde poți înnota într-o mare de stele

Datorită valurilor și a unui fel special de plancton, arată ca și cum sute de stele plutesc pe suprafața apei. Condițiile obligatorii pentru ca acest fenomeb să aibă loc este o lună plină, cât mai puțini nori și prezența ta pe una din aceste plaje.

5. Spectacolol vulcanic de lumini pe care oamenii de știință îl vânează de secole

Fenomen cunoscut sub numele de ”furtuna murdară”, acesta este foarte rar. Spectacolul de lumini apare în timpul unei mari erupții. Este format din particule de cenușă și aburi vulcanici, acestea prevestind adesea o catastrofă serioasă.

6. Un soare sau o lună falsă

Shakespeare a scris despre acest fenomen în Henry al VI-lea. În vremuri străvechi, apariția mai multor astfel de corpuri cerești pe același cer era un semn că ceva rău va urma.

7. Ciupercile cu aspect de ouă de extraterestru

Clathrus archeri sau degetele diavolului sunt niște ciuperci neobișnuite care cresc în mijlocul mușchilor și lichenilor. Uneori arată ca și cum ar vrea să te ucidă.

8. Stâlpi de lumină divină venind din cer

Aici este vorba iar despre cristale de gheață care reflectă lumina, creând iluzia unui stâlp imens care coboară din rai. Atunci când există mai mulți stâlpi, aceștia poartă numele de pădurea de lumină.

9. Norii Mammatus precum o paradă de OZN-uri

Acești nori apar foarte rar și te duc instantaneu cu gândul la o lume fantastică. Sunt mereu lipsiți de mișcare în ciuda vântului de afară.

10. Fata Morgana

Potrivit legendei, la fundul mărilor și al oceanelor trăiește Morgana, care îi înșală pe călători cu imagini fantomatice. Dar, în realitate, este vorba doar despre alternanța aerului cu densități diferite. Datorită acesteia, legendele cu nave zburătoare au luat naștere.

 

loading...

Add comment

%d bloggers like this: