Radio Simplu

10 lucruri mai puțin cunoscute despre Tailanda despre care cu siguranță nici tu nu știai

Ce știm altceva despre Tailanda în afară de femeile superbe de acolo, mâncarea extraordinară și peisajele de neuitat? Ei bine, dacă te-ai gândit cumva că știi cam totul despre această țară, trebuie să îți spunem că cel mai probabil te înșeli.

 

Deoarece am fost curioși să aflăm cât mai multe despre acest stat minunat, ne-am dat seama că foarte multe dintre obiceiurile și lucrurile tradiționale sunt necunoscute de către cei mai mulți dintre noi; dacă vei hotărî să afli mai multe, nu numai că îți vei îmbogăți cultura generală, dar vei putea înțelege foarte bine cultura specifică.

 

Cu toate că există anumite lucruri pe care în mod normal doar localnicii le cunosc, noi am reușit să descoperim niște informații care cu siguranță te vor lăsa și pe tine cu gura căscată, așa cum ne-au lăsat și pe noi.

 

Dacă deja te-am făcut curios, tot ceea ce trebuie să faci este să urmărești mica listă de mai jos și să te convingi singur de toate aspectele unice legate de minunatul stat Tailanda.

 

1. Capitala Tailandei

Dacă îți imaginai că poți memora cu ușurință numele acestei capitale și anume Bangkok, trebuie să știi că numele întreg este de fapt “Krungthepmahanakhon (orașul îngerilor) Amonrattanakosin (marele oraș al nemuritorilor) Mahintharayutthaya (magnificul oraș al celor nouă nestemate) Mahadilokphop (lăcașul regelui) Noppharatratchathaniburirom (orașul palatelor regale) Udomratchaniwetmahasathan (casa zeilor reîncarnați) Amonphimanawatansathit Sakkathattiyawitsanukamprasit (ridicat de Visvakarman la făgăduința lui Indra).”

 

2. A fost locul în care…

Tailanda a fost primul loc în care au apărut doi gemeni siamezi. Chan și Eng au fost primii gemeni siamezi ce au apărut pe lumea vreodată și în această țară în anul 1811.

 

3. Cadourile

Localnicii Tailandei nu obișnuiesc să desfacă darurile pe care le-au primit decât abia după ce musafirii lor pleacă. Așa că dacă vei oferi un cadou vreunui tailandez, să nu te simți ofensat dacă el nu îl desface în prezența ta.

 

4. Atingerea capului

Tailandezii consideră că această parte importantă a corpului, capul este o zonă sacră, așa că nu trebuie să atingi capul unui tailandezi niciodată; de asemenea, picioarele sunt considerate impure, așa că nu le apropia niciodată de capul lor în nicio circumstanță.

 

5. Păpușile supranaturale

Localnicii din Tailanda țin foarte mult la păpuși și ei le numesc luk thep care înseamnă copiii îngerilor. Binecuvântate de călugări, se crede despre aceste păpuși că le aduc foarte mult noroc și sănătate rezidenților tailandezi.

 

6. Indicatul cu degetul

Ei consideră că dacă arăți pe cineva cu degetul pur și simplu dovedești o lipsă de respect față de acea persoană. Deși ei înțeleg că străinii fac asta în mod obișnuit, este mai bine să știi dinainte despre cultura lor decât să ofensezi pe cineva fără să vrei.

 

7. Festivalul maimuțelor

Bufetul Maimuțelor este numele pe care îl poartă festivalul acestor animale. Principalul scop al acestuia este să atragă turiștii în Prang Sam Yot, Lop Buri. În acea perioadă sute de maimuțe se vor plimba liniștite pe toate străzile de acolo.

 

8. Cel mai faimos oraș

Nu numai că această capitală are cel mai lung nume, dar este și cea mai populară și cunoscută. Conform Indexului destinațiilor turistice globale realizate de către MasterCard, Bangkok a fost declarat orașul cel mai vizitat din lume în anul 2013.

 

9. Nu îți scoate tricoul

În timp ce Tailanda este foarte bine cunoscută pentru plajele întinse și care te ajută să te relaxezi, dacă te plimbi fără tricou sau cămașă pe tine, îi vei ofensa pe localnici. Este indicat să eviți să faci asta decât dacă te afli la plajă.

 

10. Curățenia după apusul Soarelui

Tailandezii consideră că vei avea ghinion dacă faci curățenie în locuința ta după ce apune Soarele. Este cel mai bine să faci asta înainte de apus pentru a nu le batjocori cultura.

loading...

Add comment

%d bloggers like this: