Radio Simplu

Top 5 cele mai terifiante locuri abandonate din lume

În lume există o mulțime de lucruri care nu vor putea fi explicate niciodată și locuri care au fost abandonate din diferite motive bizare. Se crede că unele dintre aceste locuri sunt bântuite. E posibil să fie doar teorii ale localnicilor pentru că nu există dovezi clare în acest sens.

În acest articol vă prezentăm 5 dintre cele mai înspăimântătoare locuri din lume care au fost odată celebre, dar au fost abandonate din diferite cauze și acum unele dintre ele sunt considerate chiar a fi bântuite. Descoperă-le și tu, poveștile lor te vor fascina:

 

1. Hotel del Salto, Colombia 

Acest loc a fost un hotel faimos pe vremuri și se crede că oaspeții hotelului se sinucideau foarte des. Din acest motiv, locul a fost abandonat. Cu toate aceastea, în prezent, este un muzeu extrem de cunoscut din țară.

 

 

2. Vapor brazilian abandonat

Acest vapor a fost faimos ani la rând datorită luminiscenței sale și se crede că ar putea fi o barcă fantomă. Era o navă de investigație care s-a rupt și s-a scufundat în urma unor vânturi puternice din anul 2012 și a rămas blocată în gheață. După un timp, s-a scufundat în totalitate. A fost recuperată și a ieșit la iveală că era asigurată pentru 700 000 de dolari.

 

 

3. Insula hermano Norte

Pe insulă se poate ajunge cu feribotul din New York, este abandonată, dar are un spital pe ea. A ajuns să fie locul în care se tratează persoanele cu boli contagioase. A fost deschis și folosit cu diverse scopuri cum ar după Al doilea Război Mondial, mii de veterani și familiile lor au trăit acolo dar au plecat din cauza lipsei de resurse. În anii ’50 a fost deschis din nou și folosit ca centru de reabilitare pentru persoanele dependente de droguri.

 

 

4. Moară abandonată din Italia

Acest loc se află în apropierea orașului Napoli și se află într-un canion adânc numit Valea morilor. Moara a început din anii 900, iar acolo se fabrica făina. A fost părăsită în anul 1866 dihn cauza umidității. A devenit una dintre atracțiile turistice din Sorrento. Cu toate acestea, e interzis accesul noaptea pentru că se crede că se aud zgomote stranii.

 

 

5. Prabalgad

Acest loc faimos din India are o înălțime de 700 de metri și era cunoscut sub numele de Murajan. Acolo există un templu și alte ruine neidentificate care se crede că au fost construite în jurul anului 1458 Î.H. Locul a fost abandonat și cu toate acestea, o mulțime de turiști pornesc în drumeții extrem de lungi pentru a ajunge în punctul său cel mai înalt. A fost un templu extrem de important pe vremuri, dar felul în care a fost construit rămâne un mister.

 

 

 

Add comment