Radio Simplu

Ce se întâmplă dacă mergi cu telefonul la baie!?

Cu toții ne iubim smartphone-ul pentru toate acele funcții pe care le are. Știai însă că luarea telefonului cu tine la baie de fiecare dată și folosirea acestuia nu te va face mai deștept! Știu că ești foarte ocupat și nu poți rata nici măcar un apel,așadar folosești telefonul în fiecare secundă.

Este în regulă, selfie-urile de pe Instagram și Facebook sunt la modă și trebuie să verifici numărul de like-uri în mod constant. Dacă faci asta în timp ce ești la toaletă, atunci le dai cale liberă multor germeni cauzatori de boli destul de serioase.

Probabil vei spune că tu nu folosești telefonul în toaletele publice, ci doar la tine acasă. Folosești telefonul în orice împrejurare și nu te poți despărți de el nici o secundă, ăsta este adevărul.

Iată câteva motive care îți vor dovedi că nu este o idee bună să aduci cu tine la baie telefonul mobil:

 1. Germenii pot reprezenta un pericol

Folosind telefonul mobil la baie, te poți contamina cu germeni proveniți din materiile fecale. Da, te speli pe mâini așa cum trebuie după fiecare mers la baie, dar pot jura că nu îți dezinfectezi și telefonul. Apoi îl pui pe față când primești un apel…Nimic mai neplăcut.

2. Fă-ți timp pentru tine! Ceilalți mai pot aștepta.

Nu este o tragedie faptul că nu răspunzi la un mesaj în timp real. Ceilalți pot aștepta, de vreme ce mersul la baie este o treabă importantă.

3. Contaminarea publică

Germenii pot fi depozitați în telefoanele mobile și mai târziu pot duce la infecții sau transmiterea acestor infecții altor persoane prin atingere. Dacă o să îți cureți telefonul cu un șervețel cu alcool, atunci asta poate duce la un efect de acumulare al bacteriilor.

4. Este posibil să rămâi fără el

Există riscul ca din neatenție, telefonul tău să alunece în apă iar dacă nu are o carcasă rezistentă la apă, îți poți lua adio de la el.

5. Atacul invizibil

Germenii din baia ta și pe care evident că nu îi vezi îți pot afecta chiar și sistemul imunitar.

6. Telefoanele cu germeni îi transmit cu ajutorul ,âinilor și în alte părți ale corpului

Spune-le și altor persoane despre efectele folosirii telefonului la baie și previne răspândirea bolilor și a germenilor.

 

loading...

Add comment