Radio Simplu

8 invenții care vor schimba lumea în curând

În fiecare zi folosim cel puțin câte un gadget care nu a existat în urmă cu 5 ani și se pare că este aproape imposibil să mai fim surprinși în ziua de astăzi. Tehnologia a reușit să evolueze până în punctul în care nu prea mai putem fi uimiți de nimic.

 

Cu toate acestea, cercetătorii, inventatorii și chiar amatorii își ocupă timpul cu descoperirea și crearea unor noi gadget-uri care mai de care mai interesante și folositoare. Lumea se schimbă constant datorită acestor gadget-uri uimitoare.

 

Citește și tu lista de mai jos și află care sunt cele mai ciudat, dar utile invenții apărute în ultima vreme. Unii creatori vor să ducă totul la un alt nivel, așa că ei încearcă să își depășească limitele și să ne uimească cu ceea ce reușesc să inventeze.

 

1. Paharul care transformă vinul în apă

Vocktail, invenția unor creatori din Singapore, este un pahar care poate schimba aroma și culoarea băuturii pe care o conține. Paharul cu un „cocktail virtual” este conectat la o aplicație pe telefon care îți permite să controlezi setările băuturii.

 

2. Ochelarii „inteligenți”

Există numeroase lucruri interesante pe care le pot face ochelarii Vue: pot forma apeluri telefonice, transmite muzică și pot fi un navigator, pedometru și calculator de calorii. Ei arată ca niște ochelari normali și sunt controlați prin intermediul atingerilor.

 

3. O periuță de dinți care îți spală singură dinții

Amabrush îți spală dinții mai bine decât o periuță normală și face asta în mai puțin de doar 10 secunde. Tot ceea ce trebuie să faci este să pui peria în gură și să conectezi gadget-ul la telefonul tău mobil prin intermediul Bluetooth-ului.

 

4. Un pandantiv care transformă vorbirea în text

Senstone poate fi atașat de hainele tale sau purtat ca un pandantiv. Cu doar un click, acest dispozitiv poate transforma vorbirea într-un text cu o precizie de 97%. Este visul studenților, acum nu trebuie ca ei să mai scrie nicio lecție.

 

5. Un covor cu o alarmă în el

Ruggie este o invenție special destinată celor care nu se pot trezi doar cu ajutorul alarmei. Pentru a dezactiva alarma covorului, trebuie să stai pe el cu ambele picioare timp de 3 secunde. Aceasta este o perioadă de timp suficientă pentru ca creierul să nu te mai lase să dormi.

 

6. Imprimantă de clătite

PancakeBot poate găti o clătită sub orice formă, începând de la o floare și până la personajul tău preferat. Copiii își pot desena propriile clătite și să urmărească aparatul în timp ce imprimă micul dejun. O invenție foarte utilă pentru toți iubitorii de clătite.

 

7. Paiul care filtrează apa

Paiul LifeStraw filtrează și elimină 99,9% dintre bacterii și 96,2% dintre virusuri. El a fost creat inițial pentru cei care se află în situații de urgență și pentru oamenii din țările slab dezvoltate care nu beneficiază de suficientă apă curată.

 

8. Ambalaj care își schimbă culoarea dacă produsul este expirat

Compania Braskem a colaborat cu cercetători brazilieni și americani pentru a crea un tip de plastic care să își schimbe culoarea în funcție de nivelurile de pH. Plasticul poate fi folosit pentru a crea ambalaje pentru alimentele ce expiră la un moment dat.

loading...

Add comment