Radio Simplu

12 obicte de uz casnic despre care nu știai că pot expira

Mereu ne amintim să verificăm data de expirare a laptelui, a alimentelor sau a produselor cosmetice. Din nefericire, nu dăm atenție lucrurilor din casa noastră care ne înconjoară mai mult decât ar trebui.

Iată o listă cu 12 obiecte a căror etichetă ar trebui să o verificăm mult mai des:

1. Pernele  (2-3 ani)

De-a lungul timpului, pernele de orice fel devin pline de praf și pot cauza dureri de gât serioase din cauza pierderii inevitabile a formei.

2. Papucii (6 luni)

Papucii sunt mediul perfect pentru a răspândi infecțiile fungice. De aceea trebuie spălați cum trebuie și pe cât de des posibil.

3. Buretele de baie (2 săptămâni) și puful pentru duș (6 luni)

Aceste două obiecte încep să respire fungi și mucegai. Pufurile sintetice și naturale pot fi fierte în apă pentru a omorâ bacteriile care pot crește acolo.

4. Prosopul (1-3 ani)

Prosoapele ude sunt mediul perfect pentru ca bacteriile să se înmulțească. Chiar și spălarea constantă nu este o soluție pentru această problemă.

5. Periuța de dinți (3 luni)

Evident că o periuță de dinți ar trebui înlocuită atunci când perii acesteia nu mai sunt folosibili. Trebuie, de asemena, să cumperi o periuță nouă după ce ai avut o răceală sau o altă afecțiune de genul. Altfel vei risca să te îmbolnăvești iar.

6. Peroxidul de hidrogen (2 luni)

După ce ai deschis sticla,  peroxidul de hidrogen se transformă în apă normală în 2 luni. O sticlă închisă de peroxid nu ar trebui păstrată pentru mai mult de un an.

7. Peria de păr (1 an)

Peria de păr trebuie curățată măcar o dată pe săptămână și înlocuită o dată la un an. Dacă este o perie cu peri naturali, trebuie înlocuită o dată la 7 – 10 luni.

8. Parfumul  (1 – 3 ani)

Parfumul și apa de parfum care conține uleiuri esențiale se menține pentru 3 ani atunci când sunt păstrate sigilate și 2 ani atunci când sunt desfăcute. Apa de toaletă poate fi păstrată pentru 4 ani  sigilată și 2 ani după ce a fost deschisă.

9. Suzeta (2-5 săptămâni)

Suzetele din latex trebuie înlocuite în funcție de cât de des au fost folosite și de aspect. Latexul se rupe destul de ușor iar crăpăturile pot fi o sursă de germeni.

10. Scaunul pentru copii (6 – 10 ani)

De-a lungul timpului plasticul și materialul textil se deteriorează, își pierde forma și nu mai este capabil să protejeze copilul. Este indicat să cumperi un scaun nou decât să achiziționezi unul la mâna a doua.

11. Sutienul (1-2 ani)

De îndată ce sutienul își pierde forma și elasticitatea, acesta devineori prea mic, ori prea mare. Este incomfortabil și nu ar mai trebui purtat.

12. Condimentele (1-3 ani)

Condimentele își pierd din gust și aromă de-a lungul timpului. Condimentele măcinate nu ar trebui păstrate mai mult de 6 luni.

 

loading...

Add comment