Radio Simplu

10 evenimente importante care se vor petrece până în anul 2050

Nu este nevoie să prezici viitorul. Uneori este de ajuns doar să analizăm prezentul și astfel ne vom da seama de cum va fi viitorul.

Iată o listă cu 10 evenimente care se vor petrece cel mai probabil înainte de 2050:

1. Noi țări vor apărea pe hartă

Insula Bougainvilla din Oceanul Pacific este de fapt Regiunea Autonomă a Papuei Noua Guinee. Cu toate astea, în 2019, poate deveni o țară separată, dar doar dacă majoritatea populației va vota pentru această decizie într-un referendum. Caledonia, care nu este parte a Franșei, poate deveni și ea o țară independentă.

2. Până în anul 2020 construcția celei mai înalte clădiri din lume va fi posibilă

Astăzi, cea mai înaltă clădire din lume este Burj khalifa din Dubai, dar acest record va fi doborât în anul 2020. Până atunci, construcția turnului din Jedda din Arabia Saudită va fi deja terminată. Înălțimea acestuia va fi de 3,303 metri.

3. Primul hotel spațial va fi deschis

Bigelow Aerospace plănuiește să lanseze o navă spațială care poate fi folosită ca hotel pentru oamenii de pe Pământ. Testele acestor nave au  avut deja succes iar una dintre ele este chiar folosită de astronauți pe post de cameră de stocare.

4. În 2024 racheta SpaceX va merge pe Marte

SpaceX, compania care a fost fondată de Elon Musk în 2002 plănuiește să trimită o navă încărcată pe planeta roșie. Mai târziu, vor dori să trimită primii oameni acolo.

5. În 2025 populația planetei va fi de 8 miliarde de locuitori

Conform predicțiilor UN, populația planetei va fi de 8 miliarde de locuitori până în anul 2025. Până în anul 2050 experții spun că populația va fii de 10 milioane de locuitori.

6. Catedrala La Sagrada Familia din barcelona wa fi terminată până în 2026

Construcția acestei catedrale a început în 1883. Cea mai mare problemă este necesitatea creeri unor blocuri de piatră și durează foarte mult pentru creerea unuia. Este nevoie de foarte multă atenție individuală.

7. Până în 2028 Veneția va deveni nepopulată

Nu înseamnă că orașul va fi complet sub apă (se poate întâmpla, dar nu înainte de anul 2100). Cu toate astea, există temeri că nivelul apei din laguna Veneției va crește atât de mult încât oamenii nu vor mai putea locui în casele lor.

8. În 2029 asteroidul Apophis se va apropia la 23,860  mile de Pământ

Potrivit primelor estimări făcute de oamenii de știință, probabilitatea ca asteroidul să lovească Pământul este de 2,7%.

9. Până în 2030, mărimea plăcii de gheață va fi mult mai mică

Nivelul de gheață din Antarctica a scăzut considerabil în ultimii ani. Potrivit unor estimări, Oceanul Arctic se va topi complet în vara de dinaintea sfârșitului secolului 21.

10. În 2033 va începe o nouă misiune pe Marte iar numele acesteia este Aurora

Programul Agenției Europene a Spațiului se concentrează pe studierea Lunii, a planetei Marte și a asteroizilor. Aceste misiuni includ zboruri automate  sau cu echipaj uman. Înainte de a trimite oameni pe marte, vor trimite o încărcătură și vor dezvolta tehnologii de aterizare și întoarcere pe Pământ.

 

loading...

Add comment