Radio Simplu

Sfaturi de la specialiști – Iată ce se întâmplă dacă nu decongelezi carnea pentru friptură înainte de a o găti!

Dacă ai încercat să gătești măcar o dată friptură acasă, ești conștientă că nu e deloc un lucru ușor. Friptura de porc e mult mai dificil de gătit decât puiul sau peștele. Dacă ai prăjit prea tare pieptul de pui fiindcă l-ai lăsat cu câteva minute mai mult pe foc, nu va observa nimeni diferența. Când gătești friptura de porc, faci o adevărată operă de artă.

Friptura de porc este unică pentru că fiecare preferă să o consume în moduri diferite. Unii oameni preferă felii mai groase sau mai subțiri, prăjită bine sau în sânge, iar condimentele fac toată diferența. Gustul fripturii și textura ei sunt influențate de tipul de condimente pe care alege fiecare să le adauge la friptură.

 

Unii oameni nu își permit să cumpere mereu ingrediente proaspete de la piață, așa că avem mare nevoie de congelator pentru a păstra alimentele proaspete și gata să fie refolosite oricând avem nevoie de ele. Oamenii congelează de obicei legume, carne și chiar pâine, pentru a se menține proaspătă chiar și câteva săptămâni la rând.

Una dintre probleme este scoaterea cărnii pentru friptură suficient de devreme din congelator pentru a avea timp să se decongeleze în întregime. Acest mic pas poate schimba cursul lucrurilor. Ce te faci dacă ai uitat să scoți carnea la timp din congelator atunci când ți-e foame?

Friptura va avea un gust mult mai bun și va fi mai fragedă dacă o lași să rămână congelată până în momentul când o gătești. S-au făcut experiemente cu diferite fripturi pentru a afla motivul real pentru care acest lucru este adevărat și chiar funcționează.

 

Au înghețat 8 bucăți de carne pentru friptură în bucătărie. În continuare, au dezghețat jumătate din cantitate și restul au lăsat-o congelată până în momentul gătirii. Experții au pregătit friptura și apoi au comparat aromele și texturile.

S-a ajuns la concluzia că friptura care nu a fost niciodată lăsată la dezghețat avea un gust mult mai bun și era mai fragedă decât cea care fusese dezghețată. Carnea decongelată s-a ars pe margine, iar fiecare bucată din cea rămasă congelată s-a gătit uniform. Friptura care nu a fost dezghețată a rămas suculentă și fragedă spre deosebire de cea dezghețată cu ceva timp înainte de gătire.

Niciodată nu e simplu să gătești friptura, dar rezultatele acestui test vă vor ajuta să obțineți o friptură delicioasă, în timp record și fără să fiți nevoiți să așteptați până se dezgheață în întregime ca să o gătiți.

 

 

Add comment