Radio Simplu

Produse pe care trebuie să le speli înainte de folosire și produse pe care nu trebuie să le speli

Din copilărie știm că trebuie să spălăm orice produs înainte de consum. Dar puțină lume știe că acest obicei nu doar că nu este întotdeauna util, dar mai este și dăunător în anumite cazuri, spălarea anumitor produse favorizează apariția și răspândirea bacteriilor. Dacă nu șriai acest lucru trebuie neapărat să-l cunoști și să renunți la anumite obiceiuri.

Nu trebuie să speli:
1. Ouăle
Acestea de obicei sunt prelucrate în așa fel încât să nu intre microbii în interior. Iar apa cu detergent distruge acea protecție împotriva virușilor.

2. Găina
Bacteriile de pe carnea crudă sunt foarte nocive pentru organism, în special salmonela. Majoritatea crede că după spălare această problemă va fi rezolvată. În timpul curățării bacteriile au ocazia să se răspândească omogen. Dacă vei începe imediat prelucrarea termică a cărnii, toți microbii vor dispărea. Bucătarii recomandă fierberea de două ori pentru siguranță și gust mai bun.

3. Carnea
Ca și în cazul găinii nu este recomandată spălarea cărnii. Și ajută exact același truc: prelucrarea termică. O altă idee utilă este ștergerea cărnii cu un prosop de hârtie înainte de orice pas pentru pregătirea cărnii. După aceea spală-ți neapărat mâinile.

4. Produsele din făină
E greu de spus de unde vine ideea că pastele, macaroanele trebuie spălate. Bucătarii consideră acest pas un păcat pentru că după spălare aceste produse nu mai au crohmala care e atât de utilă pentru gustul sosului. singurul caz admis pentru spălarea pastelor este acela în care vrei să faci mâncare chinezească?

5. Ciupercile
Acestea absorb foarte bine apa, motiv pentru care nu e necesară spălarea lor. Cel mai bine este să le clătești ușor iar după aceea să le usuci pe un prosop de hârtie. Fă acest lucru doar dacă vrei să le pregătești imediat, altfel aceastea își vor pierde din aspect.

Trebuie să speli: 
1. Fructele și legumele pe care le mănânci cu coajă
Chiar dacă fructele și legumele pe care le-ai cumpărat par curate, acest lucru nu înseamnă că nu trebuie să le speli și tu. Nu e nevoie să folosești detergenți, doar să le speli ca să eviți orice neplăcere.

2. Produsele din conserve.
Bacteriile nu ajung în interiorul recipientelor de acest tip, dar acest lucru se poate întâmpla dacă nu vei spăla cu grijă borcănașele înainte ca să le deschizi.

3. Fructele și legumele pe care nu le poți mânca cu coajă
Oricât nu ai încerca, oricum bacteriile vor intra în interiorul produselor. De aceea ee absolut necesar să speli fructele și legumele pe care nu le mănânci cu coajă.

4. Alunele
Orice tip de alune trebuie spălat, inclusiv cele curățate pentru că nu putem ști cu exactitate unde au fost păstrate acestea. În plus alunele sărate își vor pierde din gustul prea intens.

5. Fructele uscate
Aceste produse sunt unele dintre cele mai murdare, mai ales cele care nu sunt ținute în pungi sigilate. Și chiar dacă ai cumpărat fructele uscate în pungi frumoase, tot trebuie să le cureți, sau și mai bine să le ții în apă pentru câteva ore.

Add comment