Radio Simplu

Peste 20 de ani aceste profesii vor dispărea!

Trăim într-o eră care se dezvoltă extrem de repede. Parcă nu demult ne bucuram de primele telefoane mobile, iar acum acestea pot să facă practic tot. Tehnologia ne ușurează viața. Unora le e teamă chiar că roboții vor ajunge să facă prea multe lucruri. Și oamenii nu vor mai avea de lucru.

Am adunat informații din cercetările specialiștilor despre ce  profesii urmează să dispară în următorii 20-30 de ani. Nu intra în panică. Citește articolul ca să vezi cum va evolua cariera ta.

1. Învățământul
Atitudinea față de învățământ acum se schimbă foarte mult. Acum putem învăța orice de la distanță, procesul de învățare a devenit mult mai individualist, iar programele școlare mult mai extinse. Noile metode de învățare, cu precădere cele care au legătură cu lumea IT, la fel au luat o întorsătură diferită. De aceea, în locul profesorilor obișnuiți vor veni profesii precum coordonator de platforme online de învățare. Profesorii clasici vor fi întotdeauna de încredere, dar noile tehnologii vor discta viitorul curs al acestor profesii.

2. Industria divertismentului
Dezvoltarea rapidă a tehnologiei îi poate lăsa fără loc de muncă pe administratorii de localuri, hoteluri, cinematografe, săli de sport. Deja există multe aplicații care ne ajută să facem rezervări în toate aceste locații. De asemenea va dispărea și utilitatea agenților de turism, deoarece mulți deja au înțeles utilitatea rezervărilor online. În plus această metodă e mai ieftină și mai lipsită de griji. Vor fi la mare căutare în viitor profesii ca regizor de tururi individuale.

3. Lucrătorii specializați
Funcția de pilot- automat se perecționează în fiecare zi și specialiștii garantează că accidentele vor fi mult mai puține, datorită aceste inovații. De aceea va dispărea funcția de șofer. Poligrafii deja se confruntă cu greutăți, doar acum sunt la modă atâtea aparate moderne de scris. Riscă să dispară și meseria de poștaș pentru că în zilele noastre nu prea se mai trimit scrisori în format fizic.

4. Sfera finanțelor
Lucrătorii bancari și profesiile legate cu băncile în general, vor fi din ce în ce mai puțin solicitate. Majoritatea băncilor deja au diverse aplicații care ne ajută pentru nevoile cotidiene. Marile bănci plănuiesc chiar să-și închidă multe filiale ca să mai salveze niște cheltuieli inutile.

5. Munca intelectuală
Se așteaptă ca și profesia de jurnalist să dispară. Inclusiv în zilele noastre există sisteme care crează materiale de presă. Unele agenții de presă folosesc roboți în acest sens. Aceștia sunt special construiți să abordeze anumite domenii cum ar fi cel juridic sau cel finanaciar. Din cauza acestor roboți sub amenințați și cei din justiție să rămână fără posturi.

Add comment