Radio Simplu

Toate cuplurile au discuții aprinse în legătură cu aceste lucruri

Este cât se poate de normal ca într-o relație, cei doi parteneri să aibă mici certuri și neînțelegeri. Toate relațiile au cam același tip discuții.

Iată 10 motive din cauza cărora au loc cele mai frecvente comflicte în cuplu:

1 Amorul

Abordarea acestui subiect este cât se poate de delicată. De cele mai multe ori, fie un partener dorește mai mult, fie celălalt partener dorește mai puțin, nu există cale de mijloc.

2. Curățenia

Nu au existat niciodată doi oameni care să aibă exact aceleași standarde în ceea ce privește aspectul ”curățenie”. Pentru o persoană, calaltă va fi mereu fie prea preocupată de curățenie, fie foarte nepăsătoare.

Prin acceptarea acestor diferențe și a faptului că o persoană are o anumită capacitate de a se schimba, lucrurile vor deveni ceva mai ușoare.

3. Sindromul falsei memorii

Multe certuri nu sunt din cauza unor lucruri care s-au schimbat ci din cauza felului cum sunt amintite. Cu toții încearcă să distorsioneze trecutul pentru a ne pune într-o lumină bună.

Așadar, atunci când veți avea o neînțelegere, va fi foarte greu să nu iasă cu scântei.

4. Găsirea vinovatului

Un lucru pe care probabil îl știm cu toții este acela că atunci când lucrurile nu merg bine, mereu trebuie să se găsească un vinovat. Introvertiții dau vina pe ei în timp ceextrovertiții dau vina pe celelalte persoane din jurul lor.

De aceea mulți dintre aceștia sfârșesc împreună.

5. Cine decide ce este mai bine pentru copii

Dacă ai o familie, un număr mare de certuri sunt despre modalitatea potrivită de a crește un copil. Odată demult, era foarte clar – mama se ocupa de așa ceva, sau tatăl în funcție de caz. Acum nici măcar aceste lucruri nu se mai știu.

În astfel de situații, o negociere ar fi cel mai potrivit lucru.

6. Banii

Cine câștigă mai mult? Dacă de exemplu câștigi de cinci ori mai mult decât partenerul tău, oare trebuie să împarți acești bani cu el?

7. Rude

Poate că o placi pe sora lui puțin cam mult. Sau poate mama ta crede că nu este suficient de bun pentru tine. Golul dintre percepția ta asupra familiei tale și cea a partenerului tău este de obicei una considerabilă.

Adevărul este că nu poți renunța la rude, chiar dacă acestea sunt la mii de kilometri depărtare.

loading...

Add comment

%d bloggers like this: