Radio Simplu

Te-ai întrebat vreodată care este scopul real al acestor lucruri?

Cizme de ploaie, pantofi, laptopuri și multe alte lucruri pe care le folosim în fiecare zi…Profitam oare de ele în mod corespunzător? Probabil că nu.

Aceste produse și multe altele precum acestea sunt create de fabrici cu multă dragoste și grijă pentru a fi siguri că nu vei întâmpina probleme în timp ce le folosești.

Cu toate astea, se întâmplă exact contrariul. Ignorăm aceste mici lucruri care ne pot face viața mai ușoară.

1.Plasticul din interiorul unui dop

Ei bine, poți găsi plastic în interiorul oricărui dop al sticlelor carbogazoase.

Sunt puse acolo pentru a menține lichidul intact și pentru a evita ca gazul să se evapore.

2.O mică gaură aflată la baza unui lacăt

Scopul acestei găuri este acela de a nu lăsa apa să se acumuleze deoarece metalul va rugini din interior. În al doilea rând, oprește înghețarea lacătului când temperatura este foarte scăzută.

3.Găurile de pe mânerul aspiratorului

Aceste găuri sunt destinate reducerii puterii aspiratorului pe acea porțiune. De asemenea oprește și supra-încălzirea acestei mașini.

4.Gaura de la capătul unei rulete

Este folosită pentru a face un semn pe perete sau pe orice alt obiect fără a pierde timpul căutând un creion sau orice alt obiect de scris.

5.Gaura din bățul unei acadele

Este destinată fixării compoziției acadele pe acel băț pentru a nu se desprinde nici când este turnat caramelul și nici când o mănânci.

6.Denivelările din dischetele de bumbac

Nu multe dintre doamne știu că partea cu denivelări a unei dischete din bumbac este pentru aplicarea machiajului, în tim ce partea netedă este pentru ștergerea acestuia.

7.Detaliile de pe un capsator

Micile adâncituri din interiorul unui capsator, acelea care îndoaie de fapt capsa, pot fi întoarse  180 la grade pentru a schimba dimensiunea și felul de a capsa paginile. Este posibil  ca nu toate capsatoarele să aibă această facilitate.

8.Agățătoarele de la pantofi

Acestea au multe întrebuințări, iar una dintre ele este aceea de a-i agăța într-un loc suspendat dacă tocmai i-ai spălat și vrei să se usuce.

9.O mică gaură lângă camera de fotografiat a unui Iphone

Aceasta este de fapt un microfon care înregistrează sunetele atunci când este folosita camera pentru a înregistra un clip video.

10.Gaura de la capătul mânerului unei oale sau cratițe

Este destinată poziționării lingurii de lemn pentru ca aceasta să stea dreaptă în timp ce mâncarea este pe foc.

11.Cilindrul de pe firele încărcătoarelor de laptop

Acești mici cilindri sunt plini de oxid magnetic de fier, aflat acolo pentru a controla interferența magnetică ridicată.

12.Spuma de cauciuc care învelește un microfon

Probabil ai observat și tu acea spumă din jurul microfonului căștilor de exemplu. Ei bine, nu este acolo doar de decorație. Acest burețel controlează nivelul vocii tale și nu permite aerului să intre acolo.

loading...

Add comment