Radio Simplu

Stiliștii împărtășesc 7 tehnici care te vor ajuta să arăți mai tânără

S-a dovedit faptul că ridurile faciale și numărul mare de pete pigmentate de pe față te fac să arăți mai în vârstă. Astfel, oamenii din jurul tău te analizează în funcție de ele și încearcă să îți ghicească vârsta. Există totuși anumite aspecte care ne pot face să părem mai tinere.

 

Un grup de cercetători din Franța și din S.U.A. au descoperit faptul că cei care își doresc să ghicească vârsta unei femei se bazează în mod subconștient pe contrastele de la nivelul feței: cât de evidențiați sunt ochii, buzele, dar mai ales sprâncenele.

 

Trăsăturile faciale luminoase indică faptul că o persoană este sănătoasă și tânără. Unii oameni sunt născuți cu astfel de caracteristici, în timp ce alții folosesc cosmetice pentru a le scoate în evidență. Citește mai jos ce poți să faci zilnic pentru a părea mai tânără.

 

1. Buza de jos mai plină

Efectul de buze „copilărești” te va face să arăți cu câțiva ani mai tânără. Femeile preferă să își scoată în evidență buza de sus deoarece cred că asta le va face mai atractive; dar de fapt, ele doar par mai în vârstă. Pentru a părea mai tânără, evidențiază-ți buza de jos.

 

2. Iluminează baza sprâncenei

Pentru a face ca înfățișarea ta să pară mai revigorată, trebuie să îți iluminezi baza sprâncenei, în colțul exterior al acesteia. Celebritățile moderne folosesc acest truc de o perioadă destul de mare de timp și tu poți face același lucru. Ai nevoie doar de un iluminator.

 

3. Pomeți accentuați

Odată cu trecerea timpului, trăsăturile faciale devin mai puțin proeminente deoarece pielea nu mai este elastică. Mai mult, destule femei nu au pomeți scoși în evidență deloc. în acest caz, poți folosi anumite tehnici de machiaj sau injecții cosmetice.

 

4. Lobi ai urechilor mai mici

Lobii urechilor sunt niște părți pe care multe femei le ignoră. Totuși, lobii care se pot deforma din cauza purtării constante a cerceilor te fac să arăți mai în vârstă. Pentru a ameliora asta, folosește o cremă hidratantă zilnic și nu purta cercei grei.

 

5. Culoarea naturală a pielii

Deși pielea bronzată te poate ajuta să ascunzi unele mici defecte ale feței, asta te va face să pari cu câțiva ani mai în vârstă; este mult mai ușor să vezi ridurile pe o piele bronzată. În plus, razele te pot îmbătrâni la propriu, așa că folosește zilnic o cremă cu protecție.

 

6. Un păr relativ dezordonat

Nimic nu te poate face să pari mai în vârstă decât o coafură perfectă în care fiecare fir de păr este așezat perfect. Dacă îți dorești să pari mai tânără, ar trebui să îți lași vârfurile inegale și răzlețe. De asemenea, îți poți ondula vârfurile pentru a obține un look lipsit de prea mult efort.

 

7. Culoarea naturală a părului

O culoare strălucitoare a părului este asociată mereu cu tinerețea, dar aceleași rezultate pot fi obținute și prin intermediul unei culori mai închise. Cel mai important lucru este să îți păstrezi culoarea naturală, așa că dacă te vopsești, alege una care să fie cât mai apropiată de cea pe care o ai deja.

loading...

Add comment