Radio Simplu

Iată cum poți să-ți revii după o despărțire – 5 sfaturi eficiente

Cei care se despart de partenerul lor știu că trebuie să treacă peste și să meargă mai departe, dar nu aleg mereu să o facă în moduri sănătoase pentru ei. Dacă continui să mai speri la o împăcare sau să-ți plângi de milă nu faci decât să-ți prelungești suferința.

În continuare, îți oferim 5 sfaturi eficiente cu ajutorul cărora să treci cu brio peste o despărțire dureroasă:

 

1. Pune capăt pe bune relației

Știi sigur că relația voastră s-a pentru că iubitul tău te-a anunțat că lucrurile nu mai pot continua între voi, deși te mai iubește încă. După astfel de cuvinte rămâi cu speranța că ar mai putea fi ceva între voi și e normal să fie dureros pentru tine.

Ai nevoie de un răspuns clar, în care să-ți spună că s-a săturat de tine și nu să te ia pe ocolite. Fă-l să-ți spună ceea ce simte cu adevărat, chiar dacă asta înseamnă să-ți spună că nu mai vrea să te vadă niciodată.

 

2. Nu asculta melodii triste

Muzica are un control extrem de puternic asupra emoțiilor oamenilor și există puține lucruri care pot schimba starea în care se află o persoană la fel cum o face muzica. Dacă asculți radio și urmează un cântec trist, schimbă postul până găsești o melodie mai ritmată. Dacă e un cântec care era important pentru voi doi ca pereche, oprește radioul.

Găsim o formă de satisfacție ciudată atunci când ascultăm cântece triste după o despărțire. Trebuie să acționezi cu maturitate și să nu te refugiezi în muzică care îți va da o stare și mai proastă. Asumă-ți emoțiile chiar dacă este dificil și învață să le controlezi.

 

3. Nu apela la ajutorul alcoolului

E ușor să-ți îneci amarul în alcool. E posibil să uiți de suferință câteva ore, dar apoi te vei trezi că plângi după el cu sticla în mână. A doua zi te vei trezi cu o durere de cap, în depresie și cu stomacul deranjat. Acestea sunt momente când trebuie să ai control asupra vieții tale.

 

4. Întrerupe orice formă de contact cu el

După ce marea ta iubire s-a sfârșit, e timpul să nu îl mai contactezi deloc sau te vei simți mizerabil în continuare. Nu-i arăta că ți-e dor de el, nu-i vizualiza profilul de pe rețelele sociale, nu-i dedica cântece de dragoste și nu-i da mesaje după ce ai băut.

Fostul tău partener te va accepta înapoi doar dacă vrea asta și o va face pentru scurt timp. Dacă știe că îl vrei înapoi și totuși nu reacționează, e un semn că trebuie să o iei de la capăt și s-o pornești pe un alt drum.

 

5. Evită să te simți singură

Majoritatea dintre noi are nevoie să petreacă timp în singurătate ca să-și revină după un eveniment dureros. Este o idee excelentă să te înconjori de mulți oameni, cum ar fi familie, prieteni sau colegii de serviciu. Poate fi dificil să faci asta, dar e calea cea mai bună spre vindecare sufletească.

loading...

Add comment