Radio Simplu

Greșeli pe care nu știai că le-ai făcut

Expertul în etichete, Myka Meier prezintă cele 10 obiceiuri proaste pe care trebuie să le întrerupeți imediat.

  1.  Dacă cineva vine la masa dumneavoastră, persoana respectivă trebuie să salute, și nu invers – indiferent de sexul dumneavoastră.
  2. În ceea ce privește sărutul pe obraz, în America este unul singur (obrazul drept la obrazul drept), iar în Europa sărutul se poate repeta de doua-trei ori pe ambii obraji în funcție de țară.
  3. Oaspetele de onoare la un eveniment se află întotdeauna în dreapta gazdei.
  4. Francezii nu spun ”Poftă Buna!” la începutul mesei. În Franța se spune ”Va rog să serviți!” Aici fraza are o conotație fizică, adică ”sper că veți digera totul bine!”, în loc să-i urați invitatul ”O masă plăcută!”
  5. Indiferent dacă conține vin sau apă, paharul care are picior trebuie ținut de acesta.
  6. Supa trebuie să fie întotdeauna scoasă din meniul tău.
  7. La sfârșitul unei mese, șervețelul pe care l-ai folosit trebuie așezat în stânga pentru a arăta că ai terminat de mâncat.
  8. Exceptând verighetele sau bijuteriile religioase, diamantele ar trebui purtate numai dupa ora 6pm.
  9.  Când trimiteți o invitație, niciodată să nu scrieți ”vă rog RSVP”, deoarece exprimarea este redundantă. RSPV înseamnă  ”répondez s’il vous plaît” și se traduce ”vă rugăm să răspundeți!” astfel încât ”vă rugăm” este deja inclus.
  10. Dacă trebuie să vă părăsiți camera, pur și simplu spuneți ”vă rog să mă scuzați”, niciodată ”mă iertați”. Solicitarea de iertare este rezervată personalului de întreținere.
loading...

Add comment

%d bloggers like this: