Radio Simplu

Folosește aceste 7 metode pentru a învăța să citești mai repede

Într-o lume plină de informații este crucial să dobândești o cunoaștere cât mai vastă și mai ales să știi să o folosești într-un mod cât mai util. Cu toate acestea, putem observa faptul că suntem copleșiți de cantitatea imensă de informații și de multe ori nu știm cum să o asimilăm.

 

De multe ori ni se întâmplă să încercăm să citim ceva care poate că ne interesează, dar să nu reușim să ne concentrăm și să nu reușim să înțelegem informația pe care o citim. Ne putem da seama că ne aflăm într-un loc cu totul diferit din punct de vedere mental atunci când citim.

 

Pentru a te ajuta cu asta, am decis să împărtășim cu tine unele dintre cele utile sfaturi care te vor ajuta să citești mai repede și să asimilezi informația cu ușurință. Asta te va ajuta foarte mult pentru a economisi timp și efort.

 

1. Nu citi pentru tine

Atunci când citim, de obicei ne imaginăm pe noi înșine spunând acele cuvinte, iar asta ne încetinește foarte mult când citim. Dacă vei mesteca gumă în timp ce citești te poate ajuta să scapi de acest obicei deoarece îți face mușchii gurii să fie ocupați și te previne să îți vorbești ție însuți.

 

2. Nu citi fiecare cuvânt

O persoană are capacitatea de a scana o bucată e text de 4 centimetri care în mod normal conține 3 sau 5 cuvinte. Așa că decât să citești fiecare cuvânt, ochii tăi ar trebui să scaneze de la o bucată de text de 3-5 cuvinte la alta. Folosește-ți vederea periferică și concentrează-te pe cuvinte specifice.

 

3. Fă mai puține mișcări ale ochilor

În timp ce citești, ochii tăi fac foarte multe mișcări deoarece reacționează la anumite cuvinte. Cell mai probabil este că te vei opri la unele cuvinte care nu îți sunt familiare. Poți să citești mai repede dacă micșorezi numărul de mișcări pe care le fac ochii tăi.

 

4. Nu reciti

În timp ce citești, de multe ori ochii tăi se vor mișca în mod conștient sau inconștient către cuvintele pe care le-ai citit deja. Ne petrecem foarte mult timp recitind anumite cuvinte și pentru a te antrena să nu mai faci asta este indicat să folosești o bucată de hârtie pentru a acoperi ceea ace ai citit deja.

 

5. Citește ceea ce este necesar

Dacă trebuie să citești ziarul pentru a afla anumite informații sau să înveți pentru un test, citește începutul și sfârșitul fiecărei secțiuni și subliniază cuvintele care sunt relevante. Dacă nu toată informația este relevată pentru tine, atunci concentreză-te doar pe ceea ce te interesează.

 

6. Încearcă aplicațiile speciale

Există niște aplicații speciale pentru telefon și computer care îți prezintă textul pe care îl citești apărând fiecare cuvânt din el al viteza pe care ți-o dorești. Alege viteza care este cea mai potrivită pentru tine și apoi mărește-o încetul cu încetul în timp ce citești.

 

7. Testează-te

Folosește un cronometru și află câte cuvinte sau pagini poți citi pe minut. Fă-o în mod regulat și setează-ți niște limite pe care să încerci să le depășești odată cu timpul pentru a fi mulțumit de capacitățile tale.

loading...

Add comment