Radio Simplu

De ce te simți singură în relația de cuplu – 7 adevăruri usturătoare despre singurătatea în doi

Ai impresia că o relație te salvează garantat de la singurătate, dar nu se întâmplă mereu astfel. E posibil ca la un moment dat, cei doi parteneri să se simtă singuri chiar și atunci când sunt împreună în aceeași încăpere.

Iată câteva adevăruri pe care nu ai curajul să le înfrunți despre sentimentul de singurătate pe care îl simți cu privire la relația ta:

 

1. Ești într-o relație toxică

Unul dintre motivele majore pentru care te simți singură în relația de cuplu este faptul că relația cu partenerul tău nu este sănătoasă. Nu e normal să te simți singură atunci când îți împarți viața cu cineva.

 

2. Nu e mereu vina ta

E posibil să fii doar parțial vinovată pentru că te simți singură în relație sau e doar vina partenerului, care nu te mai face să te simți apreciată. E posibil să ai și o perioadă în care te simți singură indiferent dacă ești înconjurată de alți oameni care te iubesc.

 

3. Lipsa de comunicare

Dacă începi să te simți singură și nu vorbești cu asta despre partenerul tău atunci nu vei reuși să rezolvi problema comunicării dintre voi. Odată ce ajungi să te simți astfel, devine dificil să comunici cu partenerul care probabil simte la fel în privința ta.

 

4. Refuzi să fii deschisă cu partenerul tău

Poate nu te-ai gândit niciodată că motivul pentru care te simți singură e că te izolezi de partenerul tău și refuzi să comunicați. E posibil să fii într-o dispoziție proastă și să simți nevoia să te închizi în tine pentru a te simți mai bine.

 

5. Contactul intim nu te mulțumește

Dacă nu vă mai satisfaceți reciproc în pat e posibil ca unul sau ambii parteneri să ajungă să se simtă singur în doi. Partenerii care fac amor trebuie să aibă o conexiune puternică, altfel se vor detașa unul de celălalt și relația lor se va răci.

 

6. Simți că relația ta s-a încheiat chiar dacă nu e așa

Acesta e drumul sigur spre tristețe și anxietate. Poți să ai doar sentimentul că relația ta nu mai există sau e pe cale să se termine, când, în realitate, nu este deloc așa. Mintea îți poate juca feste pe care nu trebuie să le iei mereu în serios.

 

7. Trăiești cu teamă constantă

Te gândești mereu că sentimentul de singurătate înseamnă că nu ar trebui să fii deloc într-o relație dar crezi că te-ai simți mult mai prost dacă nu ai avea niciun partener. Trebuie să discuți problema cu partenerul tău și nu să ții totul în tine.

 

loading...

Add comment