Radio Simplu

De ce nu trebuie să te grăbești să intri într-o relație?

O inimă frântă nu emană cele mai pozitive emoții din lume, iar uneori oamenii cred că o nouă dragoste le va vindeca toate rănile. Este oare adevărat? Iată câteva motive importante pentru a nu te grăbi să intri într-o relație:

1. Singurătatea

Înainte de a începe să ieși la întâlniri cu  persoane noi, ar trebui să te întrebi mereu: Pentru ce? Dacă răspunsul este ”Pentru că mă simt singură!” atunci trebuie să îți reconsideri decizia. Învață să apreciezi timpul petrecut doar cu tine. Este perfect ok să te simți fericită atunci când ești singură.

Nu ai nevoie de o altă persoană care să te facă să te simți fericită. Alătură-te unui grup (yoga, craft,dans etc.), începe să înveți o nouă limbă sau găsește o organizație caritabilă pentru a te face să te simți fericită. Înconjoară-te de oameni interesanți iar apoi decizia ta nu va mai fi bazată pe teama de a nu fi singură.

 2. Lipsa stimei de sine

Un alt răspuns greșit la întrebarea ”Pentru ce?” este ”Vreau pe cineva care să mă iubească.” Greșit!

Nimeni nu te poate iubi mai mult decât te iubești tu. Nu are legătură cu egoismul sau cu o stimă de sine mult prea mare. Este vorba despre acceptare și dragoste, indiferent de imperfecțiuni. Este vorba despre a învăța să nu te compari cu alții și de a nu încerca să pari ceea ce nu ești.

3. Discomfortul

Poate suna îngrozitor dar atunci când te gândești de fapt, este exact ceea ce faci. Ne simțim comfortabil atunci când avem un umăr pe care să ne plângem durerea. Poți petrece ceva timp redecorându-ți casa sau întâlnindu-te cu prieteni care te pot face să te simți mai bine, dar nu face din asta un motiv de a te grăbi într-o nouă relație.

4. Relațiile anterioare

Este timpul să mergi mai departe. Cât de des aujzim asta în cele mai cunoscute drame? De obicei, acesta este locul de unde încep problemele, deoarece a trece peste nu înseamnă a începe să te vezi cu altcineva doar pentru a uita de relația ta anterioară. Înseamnă că este timpul să începi să faci ceva important cu viața ta. ceva care să te facă fericit.

5. Presiunea socială

Te simți perfect așa, adică singur și știi exact ce vei face cu viața ta. Dar societatea te va face să te simți ciudat. Simți că ceva nu este în regulă cu tine atunci când prietenul tău cel mai bun se căsătorește sau când personajul tău preferat din show-ul tv tocmai are un copil.

Toată lumea pare că ”va trăi fericită până la adânci bătrâneți”, dar tu nici măcar nu ai parte de o întâlnire. Vrei să îți exprimindragostea și așadar vei intra într-o nouă relație cu un tip nou.

Fă o pauză pentru o vreme. Viața ta este cea care contează, nu un show TV.

loading...

Add comment