Radio Simplu

Dacă ești singur și ești fericit, atunci probabil ai aceste 8 trăsături fundamentale

Ai observat și tu că începi să te simți din ce în ce mai bine atunci când nu ești înconjurat de oameni și ești doar pe cont propriu? Poate că și tu te consideri a fi mai mult introvertit decât extrovertit și asta nu este nimic greșit deoarece fiecare dintre noi este diferit.

 

Mulți dintre noi apreciem singurătatea și ne place să trăim așa deoarece relațiile inter-umane ni se pare complicate și nefericite în cele mai multe cazuri. Ne este frică de dezamăgire și de aceea preferăm să nu ne implicăm în nimic care să ne rănească sentimentele.

 

Dacă și tu ai impresia că ești o astfel de persoană, atunci cel mai probabil te vei regăsi în lista de mai jos. Doar aruncă-ți privirea peste ea și te vei convinge singur de acest lucru.

 

1. O cunoaștere proprie complexă

Tot acest timp pe care și-l petrec în compania lor înșiși le oferă oamenilor singuri oportunitatea de a reflecta asupra lor și asupra sentimentelor lor. Ei se cunosc mai bine decât pe oricine altcineva și se pare că știu cu ce se pot descurca și cu ce nu.

 

2. O minte deschisă

Ai putea crede că persoanele singure sunt destul de statornice în gândirea lor și că nu ar vrea să iasă din zona lor de confort, dar cu siguranță aceasta este o concepție greșită! Singuraticii sunt mereu deschiși în fața lucrurilor noi, dar își aleg cu multă atenție persoanele cu care să facă aceste lucruri.

 

3. Limite categorice

Nu numai că persoanele singuratice au niște limite proprii destul de categorice, dar ele îți vor respecta limitele cu atât de mult respect cu cât o faci și tu față de limitele lor. Nu le este frică să spună „nu” atunci când nu vor să facă ceva și nu se sfiesc să ofere un refuz.

 

4. Sunt empatici

Singuraticii sunt foarte empatici și vor fi primele persoane care vor avea grijă de tine atunci când vei trece printr-o perioadă dificilă. Deoarece ei își pot da seama de ceea ce simți tu, ei sunt cei mai buni oameni la care poți apela când ai greutăți.

 

5. Știu că nimeni nu este perfect

Persoanele singuratice știu că ele nu sunt perfecte deoarece ele petrec atât de mult timp reflectând încât sunt conștiente de toate defectele pe care le au. Așa că de aceea, acești oameni acceptă defectele celorlalți; știu că nimeni nu este perfect, așa că nu se așteaptă la asta.

 

6. Sunt loiali

Oamenii care sunt fericiți pe cont propriu nu simt nevoia să să înconjoare cu un număr mare de cunoștințe. De aceea, dacă ești prieten cu un singuratic, el va fi unul dintre cei mai buni și mai loiali prieteni pe care i-ai avut vreodată.

 

7. Pun preț pe timpul lor

Oamenilor care le place să petreacă timpul pe cont propriu, știu cât  de prețios este acesta, de aceea poți să fii sigur că nu ți-l vor irosi pe al tău. De aceea, ei nu își vor pierde timpul cu oamenii pe care nu îi iubesc.

 

8. Sunt foarte calculați

Vei putea descoperi că persoanele cărora le place s își petreacă timpul pe cont propriu nu tind să nu ia parte la toate provocările pe care viața le pregătește. Ei nu fug, nu se panichează și în niciun caz nu se lasă copleșiți de asta.

 

Ei abordează problemele cu o minte curată și ageră, iar timpul pe care îl petrec în propria lor companie îi ajută să gândească bine o problemă înainte să ia o decizie categorică și să acționeze.

loading...

Add comment

%d bloggers like this: