Radio Simplu

Cum se poartă personajele din filme în funcție de genul pe care-l au și cele două reguli pe care nu le încălcă niciun regizor

Portalul Pudding a realizat un studiu interesant, spunând lumii despre modul în care genul eroului influențează comportamentul său în film. Studiul a 2.000 de scenarii a ajutat la formarea unei idei despre cum se comportă o femeie și un bărbat, potrivit unor regizori. A fost luată în calcul acuratețea și ironia acestor statistici neobișnuite și care sugerează să compari filmul cu realitatea.

Ce face ea
Eroinele filmelor se sprijină, cel mai des, chicotesc, plâng, se frământă, se apucă de mâini și se îmbrățișează. Când nu fac toate cele de mai sus, se pot face mici de frică, suspină, tremură, se mângâie sau se îndoiesc. O femeie deosebită va forța, va ataca, se va odihni, va lovi și va răspunde.

Ce face el
Autorii scenariilor ne asigură că pentru un bărbat în ordinea lucrurilor este să se grăbească, să ucidă, să sară, să urle, să tragă, să rezolve și să devasteze. În timpul lor liber, bărbații se plimbă încet, huiduiesc, pierd ceva și chiar uită. Eroii mai puțin activi își cer scuze, se agită, realizează lucruri, îngrijesc pe cineva sau plătesc diverse lucruri.

Care este influența de gen a scenaristului
Majoritatea covârșitoare a scenariștilor sunt bărbați, dar acest lucru nu duce la o diferență de gen în alegerea cuvintelor potrivite pentru a descrie personajele. În plus, atât bărbații, cât și femeile folosesc cuvinte puternice din punct de vedere emotional, care descriu personaje de gen opus. Asta spun cercetătorii. Dacă crește procentul de scenariste, atunci un femeie într-un film rar se va săruta și va plânge, dar mai des va căuta lucruri și va spiona.

Cine vorbește mai mult
Este de așteptat ca majoritatea replicilor din film să aparțină femeilor. Bărbații în vârstă de 42 până la 65 de ani iau 39% din cuvinte. Debitul verbal al personajelor feminine va fi egală doar cu personajele de gen masculin din Disney: doar 4 filme din acest studio au dat eroinelor lor mai mult de 50% din cuvinte.

loading...

Add comment

%d bloggers like this: