Radio Simplu

Cum îți dai seama că un ou este proaspăt

Un ou care nu mai este foarte proaspăt nu mai este bun de consumat. Iată cum îți dai seama de calitatea unui ou în funcție de culoarea gălbenușului.

Specialiștii au ajuns la concluzia că acea culoare galbenă a gălbenușului este determinată de numărul de carotenoizi pe care îi conține.

Betacarotenul este cel mai cunoscut carotenoid cunoscut. Mai urmează licopenul, luteina, zeaxantina și alfacarotenul.

Aceștia sunt antioxidanți care ajută la formarea vitaminei A, cea care ajută la îmbunătățirea sănătății oaselor noastre.

Este de reținut că, cu cât este mai colorat gălbenușul de ou, cu atât este mai mare și sănătoasă compoziția de nutrienți sănătoși pentru organism.

Culoarea gălbenușului și hrana găinii

Culoarea gălbenușului de ou este direct legată de modul în care găina respectivă a fost hrănită.

Dacă oul are gălbenușul galben pal, atunci găina a fost hrănită exclusiv cu grăunțe, cereale.

Dacă oul are gălbenușul portocaliu sau tinde spre această culoare, găina s-a hrănit cu porumb, ierburi, insecte.

Anumite ferme de ouă folosesc o scală specială de 15 tonuri diferite de galben-portocaliu pentru a determina calitatea produsului.

În general, de preferat a fi consumat este acel ou cu gălbenușul portocaliu deschis.

Acesta conține un maxim de proprietăți de care organismul nostru are nevoie.

Gălbenușul de culoarea deschisă are mai puține proprietăți decât cel bine colorat

Uneori, culorile pale ale gălbenușului sunt rezultatul unor schimbări sezoniere.

Iarna, gălbenușul poate deveni mai pal la culoare datorită cantității mai mici pe care o primesc găinile în acest sezon.

Dar, în cele mai multe din cazuri, culoarea pală indică o calitate inferioară a oului și o dietă proastă a găinilor.

Poți verifica întotdeauna calitatea oului după termenii înscripționați pe acesta și pe cartonul de ouă.

Pune apă într-un pahar pentru a-ți da seama dacă ouăle sunt proaspete. Atunci când oul plutește înseamnă că este stricat. Dacă acesta rămâne la jumătatea paharului este vechi, dar încă bun pentru consum. Dacă oul se scufundă, înseamnă că e proaspăt.

Prepararea mâncării este o muncă foarte interesantă, mai ales atunci când cunoști o mulțime de rețete pe care ești nerăbdător să le încerci.

Chiar dacă ești un bucătar desăvârșit sau genul de persoană care dă foc bucătăriei atunci când pregătește un sandwich, există o mulțime de trucuri pe care nu le știai până acum și care îți vor ușura munca.

Fie că vrei să gătești, să faci curățenie sau să organizezi lucrurile din bucătăria ta, aceste trucuri îți vor face viața mai ușoară și, în cele din urmă, vei deveni dependent de ele.

Uite cele mai inteligente șiretlicuri pe care îți recomand să le încerci:

1.Taie partea de sus a unei lămâi și introdu capacul unui spray în interiorul ei. Astfel vei putea pulveriza suc de lămâie pe mâncare, în timp ce gătești cu ușurință.

2.Organizează-ți borcanele lipind etichete cu numele conținutului pe ele. Poți folosi culori, cretă, marker sau pix, în funcție de cum vrei să arate.

3.Pune amestecul pentru clătite într-o sticlă de plastic pentru a-ți fi mai ușor să îl pui în tigaie. Asigură-te că
ai scăpat de toate cocoloașele înainte să faci acest lucru.

4.Fă-ți propriul suport suspendat de cuțite. Tot ce trebuie să faci este să introduci bucăți de magnet într-o bucată de lemn, iar pe cea din urmă să o agăți de perete. În acest fel cuțitele tale vor sta perfect pe noul suport.

5.Curăță petele de grăsime de pe geamul cuptorului. Pune praf de copt pe suprafața murdară și  pulverizează puțin oțet. Odată ce aceste ingrediente se vor combina, folosește o cârpă curată sau un burete pentru a șterge grăsimea.

6.Te-ai străduit vreodată să faci două felii de șuncă să încapă în sandwich-ul tău? Tot ce ai de făcut este să le tai pe jumătate și să le așezi așa.

7.Oferă cuptorului cu microunde miros și aspect plăcut. Pune într-un bol câteva felii lămâie și pornește cuptorul. Când acesta se oprește, scoate bolul și șterge interiorul cuptorului cu o cârpă.

8.Pune apă într-un pahar pentru a-ți da seama dacă ouăle sunt proaspete. Atunci când oul plutește înseamnă că este stricat. Dacă acesta rămâne la jumătatea paharului este vechi, dar încă bun pentru consum.

Dacă oul se scufundă, înseamnă că e proaspăt.

9.Poți folosi lămâia pentru a curăța chiuveta și pentru a-i oferi strălucire. Taie lămâia în două și freacă întreaga suprafață. La final, folosește o cârpă curată și uscată pentru a îndepărta urmele de lămâie.

10.Tăiatul roșilor cherry îți poate da bătăi de cap. Salvează timp și taie-le pe toate odată. Pune toate roșiile pe o farfurie, acoperă-le cu o alta pentru a te asigura că acestea nu se deplasează și apoi treci cu un cuțit printre cele două farfurii.

11.Unele rețete cer să folosești fie albușul, fie gălbenușul unui ou. Cum multora dintre noi ne este greu să le separăm, iată un truc care ne scapă de această problemă. Sparge oul într-un castron, apoi ia o sticlă de plastic și pune-o deasupra gălbenușului.

Apasă pe sticlă și gata. Sticla va absorbi gălbenușul, iar albușul va rămâne pe loc.

12.Pentru a încălzi două castroane simultan în cuptorul cu microunde, folosește un pahar pentru a înălța unul dintre castroane.

13.Pune o lingură de lemn deasupra cratiței în care fierbi ceva. Lemnul absoarbe o parte din lichid și astfel acesta nu va mai ajunge pe aragaz.

14.După ce ai terminat cutia de Pringles, nu o arunca. Folosește-o pentru a depozita macaroanele și pastele. Desigur, le poți decora după cum îți dorește inima.

15.Folosește un pai pentru a îndepărta miezul unei căpșuni. Acest truc îl poți folosi și atunci când vrei să scoți sâmburii din cireșe sau vișine.

loading...

Redactia Radiosimplu

Add comment

%d bloggers like this: