Radio Simplu

Cele 5 stagii ale dragostei: doar partenerii care se iubesc cu adevărat trec de al 3-lea

De cele mai multe ori oamenii nu își doresc să se implice în relații foarte complicate, dar când vine vorba despre dragoste cine se poate abține să nu se îndrăgostească? Dragostea este un sentiment minunat care vine în câteva stagii. Există 5 stagii principale ale dragostei, dar cei mai mulți oameni rămân blocați în cel de-al 3-lea.

 

Te întrebi de ce? Ei bine, aici este vorba despre lipsa de experiență în dragoste și absența dorinței de a ieși din zona de confort a fiecăruia. Să întreții o relație este o sarcină destul de dificilă și tot respectul pentru persoanele care reușesc să ajungă până la al 5-lea stagiu.

 

Dragostea este un sentiment pe care îl râvnim cu toții și se întâmplă ca el să apară față de cea mai neașteptată persoană, la momentul cel mai surprinzător. Sentimentul dragostei nu poate fi comparat cu nimic, el fiind binecuvântarea cea mai mare!

 

Iubirea scoate ceea ce este mai bun din oameni și întărește relația dintre doi indivizi. Dacă și tu vrei să știi care sunt cele 5 stagii ale dragostei, atunci doar aruncă-ți privirea peste lista de mai jos și vei afla.

 

1. Stagiul în care te îndrăgostești

Benjamin Franklin a spus la un moment dat că Admirația este fiica ignoranței. Acesta este primul stagiu al dragostei, acel moment în care aproape nu poți să identifici cu corectitudine o persoană; te lași pur și simplu purtat de atracția pe care o simți.

 

Fii atent totuși, căci nu tot ceea ce strălucește este aur. Acesta este stagiu în care ai impresia că tot ceea ce ține de persoana respectivă reprezintă cel mai bun lucru din lume. Fii atent totuși înainte să te lași purtat de val total.

 

2. Cuplul – distracția jocului de-a șoarecele și pisica

Dragostea devine din ce în ce mai mare și te simți mai comod și mai în siguranță, descoperind toate motivele pentru care această relație va fi sigură și de lungă durată. Ai oportunitatea de a descoperi acea persoană și modul lent în care asta se întâmplă te face să fii și mai curios.

 

Te simți apreciat și prețuit și ai impresia că acesta este ultimul stagiu și cel mai important al dragostei, dar nu ești conștient că stagiul numărul 3 este chiar după colț și stă să apară. Nu te lăsa pe o ureche, dar nici nu trebuie să ai foarte multe îndoieli, totul ține de măsurile pe care le aloci.

 

3. Începutul sfârșitului

Acesta este stagiul în care totul pare că merge greșit. Exact ca un întrerupător care este pornit și oprit, relația voastră începe să ia o altă întorsătură. Micile lucruri încep să te deranjeze, te simți înconjurat doar de probleme. Ceea ce vă mai ține împreună este dragostea care s-a acumulat în primele 2 stagii.

 

Te îndoiești de decizia ta de a te angaja în această relație și este adevărat când se spune că dacă deja mergi prin Iad, nu ar trebui să te oprești. Doar dacă mergi în direcția rezolvării problemelor vei putea ajunge și la stagiile următoare ale dragostei.

 

4. Crearea dragostei „adevărate”

Acesta este stagiul în care vă reveniți din problemele voastre și ajungeți la mijlocul lucrurilor care creau disensiuni între voi. Acum partenerul tău te iubește pentru exact ceea ce ești și te acceptă în totalitatea ta. Diferențele dintre voi se ameliorează și nu vă mai certați din cauza celor mai mărunte lucruri.

 

Partenerul tău înțelege că al tău comportament care rănește nu este cauzat de o posibilă răutate sau lipsă de dragoste a ta, ci din cauza faptului că poate ai fost rănit în trecut. Acesta este unul dintre cele mai bune stagii de până acum.

 

5. Puterea celor doi

Îți dorești ca puterea pe care o aveți amândoi împreună să fie folosită pentru a schimba lumea. Împreună țintiți spre a face lumea un loc mai bun pentru alții. Sunt foarte norocoși cei care ajung până la acest stagiu. Dacă tu nu ai ajuns la el încă, putem spune cu siguranță că nu ai experimentat unul dintre cele mai frumoase lucruri din lume.

loading...

Add comment

%d bloggers like this: