Radio Simplu

Care sunt și cum poți scăpa rapid de cele mai comune dureri de cap

E important să înțelegi care dintre durerile de cap îți face rău ca să știi exact cum să te tratezi. S-a făcut un studiu în urma căruia o serie de oameni descriau dureri ale sinusurilor, fără ca de fapt să aibă de fapt sinusurile infectate. S-a dovedit mai târziu că era vorba despre migrene. Mai sunt încă câteva tipuri de dureri de cap despre care trebuie să știi.

1. Tensiune
E cea mai comuna durere. Se simte ca o presiune constantă în jurul capului, în special la spate și la tâmple. Nu sunt periculoase și nu ne dau programul zilnic peste cap. De asemenea nu se întâmplă să provoce vomă sau ceva mai grav. Aspirina sau ibuprofenul sunt suficiente ca să înlăture durerea. Experții cred că tensiunea apare în urma încordării gâtului.

2. Cluster
Este mai mult caracteristic pentru bărbați. Durerile apar din senin într-o zonă a capului, la pachet cu scurgeri nazale sau iritații la ochi. În timpul acelor dureri oamenii se simt incapabili să se relaxeze. Nu se cunosc cauze ale acestei dureri, se vehiculează că ar fi genetice. Nici tratamente speciale, doar pastile care măcar pentru moment să oprească durerea.

3. Sinusuri
Când un sinus a afectat, de obicei din cauza unei infecții, poate provoca dureri. Poate apărea febra. Se poate diagnostica prin simptome sau la microscop. Sinusuri se tratează cu antibiotice.

4. Migrena
Poate fi ceva genetic și are câteva criterii prin care e descoperită. Este vorba despre cel puțin 4 episoade de dureri consecutive. Persoanele care suferă de migrenă pot să aibă imaginile vizuale distorsionate sau chiar mâinile amorțite. 

loading...

Add comment