Radio Simplu

Atât de mult se va schimba viața ta dacă vei respecta „regula 5×5”

Pe parcursul timpului, atunci când vei atinge vârstele de 20 și 30 de ani, vor exista numeroase schimbări și dificultăți și asta este complet normal. Crești, te muți, te îndrăgostești, te desparți și încerci să îți găsești un loc în această lume atât de mare și complicată.

 

În mod inevitabil, te vei confrunta cu multe probleme care îți vor aduce numeroase îndoieli, făcându-te să ai impresia că nu vei ști cum să le depășești. Poate că nici tu nu știai, însă există o regulă numită „regula 5×5” care poate fi pusă în aplicare de oricine.

 

Cu toții ar trebui să ne ghidăm după ea deoarece ea spune următoarele: „Dacă asta nu va mai conta peste 5 ani, nu îți petrece mai mult de 5 minute în care să fii supărat din această cauză.”. Asta poate părea precum un clișeu, dar dacă stai să o analizezi, îți vei da seama de ce ea chiar ar funcționa.

 

1. Te va ajuta să ai o perspectivă

Dacă ești ca mine, probabil că devii foarte emotiv în orice situație din viața ta, la imediata apariție a unei probleme cu prietenii, familia sau în relații. Mereu obișnuiam să mă supăr foarte tare pe prietenii și pe familia mea din cauza unor lucruri mărunte și asta din păcate îmi întuneca judecata, făcându-mă să nu pot vedea imaginea de ansamblu.

 

Mi se întâmpla să spun lucruri nepotrivite în momente prost alese și de aceea aveam de suferit în viitorul mai mult sau mai puțin apropiat.

 

Dacă te vei gândi dacă acea problemă va conta în viitor, vei avea o perspectivă și vei realiza că cel mai probabil răspunsul este nu.

 

2. Există metode mai bune prin care să poți rezolva anumite probleme

Decât să țipi sau să te cerți cu cineva din cauza unui lucru care nu este atât de însemnat pe cât ai crede, mai bine încerci să îți dai seama că există metode mai utile prin care poți rezolva problema. Dacă vorbești calm și încerci să ajungi la miezul problemei, nu va mai fi nevoie să țipi pentru a te face auzit.

 

3. Unele lucruri nu merită atenția ta

Dramele meschine și greșelile stupide nu necesită atenția ta. Dă-ți singur seama care lucruri merită și care lucruri nu merită timpul tău prețios și atenția de care dispui. Și dacă cineva face un anumit lucru în mod repetat, conștientizează când este momentul să faci ceva în privința aceasta.

 

4. Vei observa problemele grave cu mult mai multă ușurință

Odată ce ai implementat această regulă în viața ta, vei începe să vezi lucrurile mult mai clar, mai ales problemele. În orice fel de relație vei ști care sunt cu adevărat problemele adevărate. Și atunci când momentul va veni, vei ști singur ceea ce trebuie să faci pentru a-l depăși cu brio.

 

5. Vei fi o persoană mult ma fericită

În final, odată ce vei învăța cum să îți controlezi reacțiile cu privire la lucruri, vei deveni o persoană mult mai fericită decât ești deja. Deja au trecut de mult zilele în care te supărai din cauza micilor probleme ce erau constant deranjante.

 

Ai reușit să nu iei în seamă persoanele care mereu sunt învăluite de o aură de energie negative și care parcă au un nor negru deasupra capului. În schimb, vei vedea lucrurile pe termen lung și dacă energia ta depusă acum nu va mai conta peste 5 ani, ce rost are să o irosești?

loading...

Add comment

%d bloggers like this: