Radio Simplu

Asta este ceea ce spune tipul tău de menstruație despre sănătatea ta

Presupun că știai deja că menstruația ta poate spune foarte multe despre sănătatea ta; culoarea acesteia, frecvența ei și durerile pe care le experimentezi, toate acestea sunt simptome legate de starea sănătății tale și prin intermediul lor poți descoperi dacă există anumite probleme sau nu.

 

Cele mai multe femei pot observa schimbări în ceea ce privește menstruația lor și de cele ai multe ori, aceste modificări nu se asemănă. Cu toate acestea, este foarte adevărat faptul că acest chin lunar prin care trecem toate dintre noi ne poate dezvălui anumite aspecte nebănuite despre starea sănătății noastre.

 

Dacă și tu ești curioasă să afli mai multe despre aceste aspecte care îți pot sugera anumite probleme, ei bine, te afli în locul potrivit, căci am pregătit o listă cu unele simptome de care ar trebuii să ții cont și pe care să le ai în vedere de fiecare dată când te afli la menstruație.

 

1. Durerile menstruale

Durerile menstruale apar din cauza faptului că stratul protector al uterului se desprinde în această perioadă deoarece există o cantitate destul de mare de prostaglandină, hormon ce are legătură directă cu inflamațiile și durerile.

 

Durerile sever în zona joasă a abdomenului pot indica o problemă severă pe care ai putea-o avea: endometrioza. Țesuturile încep să crească în afara uterului, mai ales în zona pelviană. În timp ce țesuturile încep să se îndepărteze singure, sângele nu mai are unde să se disipeze. 7 -10% femei suferă de această condiție.

 

2. Culoarea menstruației

– rozalie: asta poate însemna că ai un nivel scăzut de estrogen. Studiile au dovedit că antrenamentele fizice excesive pot diminua cantitățile de estrogen, lucru ce îți afectează și menstruația. Dacă acest nivel scăzut nu este tratat, în timp poate duce la apariția osteoporozei.

 

– aspect apos: acest lucru se întâmplă din cauza unei deficiențe nutriționale. Dacă observi că menstruația ta are un flux din ce în ce mai redus decât avea înainte, asta după ce iei în considerare 2-3 luni, atunci ar trebui să vorbești cu medicul tău ginecolog.

 

– maron închis: este posibil să ai bucăți mai vechi de strat protector uterin și sânge care acum încearcă să se îndepărteze. Nu te panica, acesta este un lucru normal și nu îți va afecta sănătatea. Se întâmplă de multe ori ca  sângele să nu se deplaseze pentru o vreme și ulterior să își urmeze cursul.

 

– roșu închis și de consistența gemului cu mici cheaguri: principalele motive pentru acest lucru sunt reprezentate de nivelurile scăzute de progesteron și ridicate de estrogen. Cheagurile sunt normale, dar dacă ele sunt mai mari decât o monedă, atunci asta poate indica anumite probleme serioase.

 

– roșu aprins: acesta este un indice al unei menstruații sănătoase și regulate. Din nou, „normal” este un termen relativ deoarece fiecare persoană este diferită, dar în mod obișnuit, dacă menstruația ta poate fi descrisă astfel, atunci totul este ân regulă.

 

3. Fluxul menstruației tale

Probabil că ai impresia că pierzi litri întregi de sânge în timpul menstruației, dar într-o perioadă normală, toată cantitatea este de o cană. Totuși, asta nu înseamnă că unele femei nu pot avea un flux mai consistent; un astfel de flux mai consistent este de obicei specific femeilor care au trecut de vârsta de 35 de ani.

 

4. Sângerarea după menstruație

Sângerările după menstruație sunt normale pentru femeile care iau pastile anticoncepționale, lucru ce duce la apariția micilor sângerări și a durerilor chiar și după menstruație. Dar dacă observi că asta se întâmplă în mod frecvent, atunci cel mai indicat ar fi să vorbești cu medicul tău ginecolog pentru a urma un tratament.

loading...

Add comment

%d bloggers like this: