Radio Simplu

Aceste trucuri îți pot îmbunătăți memoria astfel încât să îl întreci chiar și pe Einstein

De cât de multe ori ți s-a întâmplat să uiți să faci anumite lucruri doar pentru că memoria ta nu te-a putut ajuta în astfel de situații? probabil că răspunsul tău va fi „de multe ori”. Aceste momente sunt foarte frustrante mai ales dacă este vorba despre anumite lucruri destul de importante pe care nu ți le poți aminti.

 

Dar nu îți face griji, noi suntem aici pentru a te ajuta cu această problemă. metodele pe care le vei găsi mai jos pot fi utilizate în fiecare zi și nu sunt deloc complicate; ele vor face diferența dacă le vei urma constant și le vei respecta.

 

O formulă universală pentru a-ți îmbunătăți memoria este prin intermediul repetiției care reușește să ajute în stocarea informației în creier. Pentru niște rezultate foarte bune, este nevoie ca aceste repetiții să fie practicate pe termen lung.

 

1. Folosește puterea muzicii

Ritmurile muzicii și aliterațiile mai ales reușesc cu succes să îți îmbunătățească puterea memoriei. De asemenea, dacă îți place să cânți, chiar dacă nu ai voce, este bine să continui să o faci deoarece prin asta îți activezi celulele creierului.

 

2. Creează-ți propriul palat al minții

Creează-ți propriul palat al minții în care să te poți raporta la informațiile importante. Asocierile pe care le faci cu anumite informații și lucruri te vor ajuta să le corelezi și să îți amintești lucrurile importante mult mai ușor.

 

3. Creierul tinde să…

Creierul tinde să amestece lucrurile care par similare și astfel nimic nu va mai fi amintit. Acest fenomen este numit teoria interferenței și pentru a evita asta, trucul constă în a-ți împărți atenția către lucrurile mai importante și prioritare.

 

4. Creează-ți o linie a acțiunilor pentru a-ți aminti mai ușor

Magia conectivității evenimentelor are un roll foarte important în a-ți ascuți memoria și în a-ți aminti cu ușurință unele elemente de bază. Este vital să creezi o linie de bază a evenimentelor care să te ajute pas cu pas în acest proces.

 

5. Învață lucrurile opuse pentru…

Deși este destul de greu să reții unele lucruri opuse din cauza relativității acestora, asta te va ajuta pe termen lung cu memoria deoarece se știe foarte bine faptul că ele pot fi corelate mai ușor decât două lucruri similare; astfel ele pot atrage atenția și pot fi amintite mai ușor.

 

6. Este un fapt comun că…

Este un fapt destul de comun că oamenii au tendința să își aducă aminte mai ușor începutul și sfârșitul unui lucru sau al unei acțiuni, fără niciun efort suplimentar. Așa că poți beneficia și tu de acest lucru numit „efectul poziției seriale”.

 

7. Vizualizează pentru a…

Vizualizează pentru a face la lucrurile să rămână în memoria ta mult mai mult timp. Dacă ai în minte un tablou viu în mintea ta a ceea ce încerci să îți amintești, vei observa că vei îmbunătăți posibilitatea de a memora acel lucru.

 

8. Rezolvă puzzle-uri și jocuri pentru minte pentru a…

Rezolvă puzzle-uri și jocuri pentru minte pentru a–ți îmbunătăți capacitatea cognitivă a memoriei. Provocările constante fac ca mintea noastră să lucreze mai mult și să fie mai ageră, astfel memoria fiind mai puternică pe zi ce trece.

 

9. Caracterul mnemonic

Acest caracter menmonic se referă la metoda listării lucrurilor importante care au legătură cu lucrul pe care încerci să îl memorezi și să ți-l amintești prin intermediul unui acronim realizat din inițialele acelui aspect. Această metodă este în special recomandată studenților în perioada examenelor.

loading...

Add comment

%d bloggers like this: