Radio Simplu

Acesta este motivul pentru care lacrimile noastre sunt sărate

De cele mai multe ori noi nu observăm cele mai naturale și obișnuite lucruri care ni se întâmplă în mod natural. De exemplu, nu ne întrebăm aproape niciodată de ce ni se face pielea de găină atunci când ascultăm muzică sau când ceva ne emoționează.

 

În mod similar, există și multe alte lucruri care ni se întâmplă în mod regulat, dar despre care nu ne punem nicio întrebare, așa că astăzi vom vorbi despre lacrimi. Lacrimile sunt sărate și cu toții am testat asta cel puțin o dată în viața noastră.

 

Lacrimile pur și simplu au curs pe obrajii noștri și involuntar am ajuns să le gustăm, chiar dacă ele erau lacrimi de fericire sau de tristețe, așa că probabil și tu ai remarcat faptul că ele sunt sărate.

 

Pentru că asta ne-a stârnit curiozitatea, am decis să ne informăm și să mai dezlegăm un mister, de aceea dacă și tu te-ai întrebat de ce sunt sărate lacrimile noastre, atunci te afli în locul potrivit, căci ți se va răspunde la această întrebare mai jos.

 

Lacrimile de bucurie

De multe ori ni se întâmplă să fim atât de fericiți încât să vărsăm lacrimi datorită acestui motiv. Ochii noștri pur și simplu lăcrimează de atâta bucurie, acest lucru întâmplându-se doar atunci când chiar ne simțim împliniți sau fericiți cu adevărat față de un anumit lucru sau persoană.

De asemenea, asta se întâmplă și atunci când suntem copleșiți de sentimentul de mândrie cu privire la reușitele noastre și ale altora uneori.

 

Lacrimile de amărăciune

Deja știm că după o furtună mereu va apărea Soarele, așa că nu trebuie să ne lăsăm inimile să se cufunde în amărăciunile care pot apărea în viețile noastre. Chiar și așa, deși suntem conștienți că ar trebui să facem asta, uneori, viața își lasă amprenta asupra noastră și ochii ni se umplu de lacrimi.

 

Când nu este vorba nici de fericire, nici de tristețe

Cepele vor face orice pentru a te face să plângi din cauza lor. Nu ai mai plâns de mult? Vrei să îți cureți ochii? Doar taie o ceapă fără să o speli înainte și îți garantez că fața ta se va umple de lacrimi.

 

O cantitate imensă de sare în corpul nostru de aproape o ceașcă de ceai

Cercetările și studiile spun că în permanență, cel puțin în mod normal, în corpul nostru există o cantitate de aproape o ceașcă de ceai de sare, asta la adulți. De asemenea, secrețiile organismului nostru sunt sărate, începând de la transpirație și până la urină și lacrimi.

 

Lacrimile reprezintă un lubrifiant al ochilor

Lacrimile sunt cele fără de care ochii noștri ar fi foarte uscați, asta ducând la posibilitatea de a ne pierde vederea. Lacrimile sunt sărate și asta se întâmplă din mai multe motive fizice, evolutive și imunologice. Există trei tipuri de lacrimi: bazale, reflexive și fizice. Lacrimile bazale sunt acestea care sunt secretate pentru a lubrifia și hidrata ochii.

 

Lacrimile reflexive

Acestea sunt produse în urma unei reacții reflexive ca răspuns la iritarea ochilor. Ele apar în mod natural, fără a fi nevoie de implicare emoțională.

 

Lacrimile fizice

Lacrimile fizice sunt cele care apar în momentul în care anumite sentimente sunt dezvoltate, precum tristețe, dezamăgire etc. Durerea emoțională pe care o simțim produce anumite reacții chimice care fac să apară lacrimile.

 

Toate secrețiile corpului nostru…

Transpirația, urina, saliva au sare în compoziția lor. Deși sarea este prezentă în lacrimi, ele și alte secreții nu sunt înțepătoare deoarece au o cantitate regulată de sare, nu precum apa de mare care are aproximativ 3% sare.

 

În final, avem răspunsul…

Lacrimile sunt sărate deoarece au săruri de sodiu și potasiu, dar există și o cantitate mare de apă în ele. În ceea ce privește compoziția biologică, lacrimile conțin compuși organici și anorganici precum lipide, lisozim, mucină, lactoferină și foarte multe enzime.

loading...

Add comment

%d bloggers like this: