Radio Simplu

Acesta este motivul pentru care câinii ling orice întâlnesc în cale

Trebuie să recunoaștem că unele dintre cele mai drăguțe și adorabile animale din lume sunt câinii; ei sunt alături de tine mereu când treci prin bucurii sau necazuri și de fiecare dată când ajungi acasă, ei te întâmpină sărind, dând din coadă și lătrând de fericire.

 

Cu toate acestea, cel mai frecvent salut pe care ți-l oferă un câine are loc în momentul în care el te linge pe față, pe mâini sau pe picioare, ba chiar în orice loc pe care îl are la dispoziție asta înainte să îl oprești. Există totuși situații în care câinii își ling labele sau zonele intime din cauza anumitor infecții.

 

Acesta este modul prin care ei îți indică faptul că este timpul să îi duci la veterinar. Cred că deja ți-ai dat seama că este important pentru orice persoană care are un animal de companie câine să știe de ce acesta linge anumite locuri, în scopul de a preveni anumite probleme.

 

Dacă și tu ai observat acest comportament la animalul tău de companie, atunci ar trebui să citești mai jos și să afli ce indică fiecare gest al lui.

 

1. Motivul pentru care îți linge fața – pupic de câine

Conform spuselor Victoriei Stilwell, un expert foarte cunoscut canin, atunci când un câine linge ceva, endorfinele plăcerii sunt secretate, lucru ce duce la apariția sentimentului de plăcere și confort. Mai evident este faptul că ai putea avea anumite reziduuri alimentare pe față care par foarte atractive pentru câinele tău.

 

2. Motivul pentru care îți linge picioarele

Poate că ai observat că imediat ce ai ieșit de la duș, câinele tău aleargă spre tine și începe să îți lingă picioarele; motivul constă în faptul că lui i se pare mai interesantă apa pe care o mai ai pe picioare decât cea din bolul lui. De asemenea, atunci când vii de la muncă, de exemplu, mirosul de transpirație și caracterul ei sărat este foarte atrăgător pentru el.

 

3. Motivul pentru care îți linge mâinile

Aici se aplică același motiv pentru care el îți linge picioarele. De asemena, prin asta ei își manifestă simpla afecțiune datorită faptului că tu cu acele mâini îi hrănești, îi îmbăiezi, îi mângâi și așa mai departe. Ei iubesc să își arate dragostea necondiționată față de tine.

 

4. Motivul pentru care ei ling aerul

Conform doctorului veterinar Jessica Potosky, câinii au un organ extrasenzorial în gura lor care le oferă un simț al mirosului foarte bine dezvoltat. Acest lucru este destul de rar, dar dacă al tău câine face asta, atunci el probabil încearcă să își dea seama de ceva ce nu a recunoscut încă sau de care este interesat.

 

5. Motivul pentru care ei ling canapeaua

Un câine face acest lucru care poate că te irită deoarece murdărește canapeaua doar pentru a-ți semnala faptul că are nevoie de mai multă stimulare și că este plictisit; el are nevoie de activitate și dacă tu îl ignori, el decide foarte bine să se ocupe cu ceea ce îi este la îndemână.

 

6. Motivul pentru care își ling labele

Câinii nu au niciun motiv să își lingă labele din senin decât dacă ei suferă de o alergie sau din cauza unei infecții. În acest caz, este o idee foarte bună și indicată să îți duci cât mai repede câinele la veterinar pentru a evita vreo problemă nedorită sau chiar o complicație care să îi pună viața în pericol.

 

7. Motivul pentru care își ling părțile intime

Mulți stăpâni de câini își pun această întrebare; motivul constă în faptul că ei vor să se mențină curați după ce își fac nevoile mai ales sau chiar că există o problemă în acea zonă care necesită atenție medicală.

loading...

Add comment

%d bloggers like this: