Radio Simplu

Acest studiu științific îți poate spune dacă partenerul tău te-a înșelat

Infidelitatea este unul dintre cele mai sensibile subiecte în primul rând din cauza faptului că este cel mai groaznic lucru pe care îl poți face partenerului tău, cu toate că există numeroase cazuri în fiecare moment. Infidelitatea face ca oamenii să o ia razna, să plângă, să se enerveze și să se întrebe unde au greșit de s-a ajuns într-o astfel de situație.

 

Dacă ai avea la dispoziție o metodă clară care să îți dovedească cu acuratețe dacă partenerul tău ți-a fost infidel, ai accepta să o pui la încercare? Deoarece un studiu științific se pare că a descoperit un mod prin care să determine dacă partenerul cuiva a fost infidel sau nu.

 

Și nu, nu vorbim despre un detector de minciuni precum cele pe care le vezi la emisiunile televizate, ci chiar de un studiu științific ce poate dovedi dacă unul dintre parteneri a fost infidel. Conform acestui studiu, cheia pentru a afla asta constă doar în ascultarea vocii partenerului tău.

 

Studiul se pare că arată faptul că tonul vocii jumătății tale poate spune numeroase lucruri despre relația voastră și mai ales despre posibilitatea infidelității. Se pare că ar trebui să ascultăm cu toții acest studiu și să aflăm dacă într-adevăr partenerii noștri ne-au înșelat până acum.

 

Pentru a dovedi teoria conform căreia totul se află în vocea partenerului, autorii studiului, Susan Hughes și Marissa Harrison au adunat un grup de 152 de studenți din mai multe facultăți care au fost dispuși să se supună testului.

Grupul a fost alcătuit din 64 de bărbați și 88 de femei care au trebuit să asculte mostre vocale și să decidă mai apoi pe baza lor dacă persoanele din înregistrări au fost într-adevăr infidele sau nu.

 

Dar până la urmă de ce au trebuit ei să asculte aceste mostre vocale înregistrate? Autorii studiului au spus că „Dovezile sugerează faptul că multe calități fizice, de comportament și alte trăsături pot fi detectate doar din vocea unei persoane, indiferent de importanța semantică transmisă prin respectiva comunicare.”

 

Se pare că tot ceea ce spui poate fi folosit pentru a determina dacă ai fost sau nu ai fost infidel față de partenerul tău. Asta poate fi destul de înspăimântător chair și atunci când ești inocent și nu ai de ce să simți asupra ta această presiune covârșitoare a adevărului pur.

 

Persoanele care au luat parte la test au trebui să asculte alți oameni înregistrați în timp ce citeau numere de la 1 la 10 și mai apoi să decidă dacă acei oameni au fost infideli sau nu. Toți cei din înregistrări se aflau în relații monogame, iar jumătate dintre ei au recunoscut că și-au înșelat în trecut partenerul.

 

S-a dovedit că de cele mai multe ori, persoanele supuse la test chiar au ghicit care voci din cele auzite aparțineau unor persoane care au înșelat, chiar dacă intensitatea vocii era modificată. Așa că se pare că oricare dintre noi și-ar putea da seama de acest lucru.

 

Dar cât de precis și veridic este testul? Autorii studiului recunosc faptul că trebuie să se facă mult mai multe cercetări pentru a se putea concluziona că această ipoteză este 100% adevărată.

 

Ei au spus că „Deși nu putem indica cu exactitate acele trăsături ale vocii pe care sistemul nostru de percepție le folosește pentru a ajunge la această concluzie, știm deja că intensitatea are un rol important, deși nu este vorba doar despre ea.”

 

Se pare că până la urmă cel mai bun mod prin care poți afla dacă partenerul tău te-a înșelat constă într-o simplă discuție cu el. Poate că mulți dintre noi suntem sceptici la asta, dar ar trebui să acordăm o șansă acestui experiment și să vedem rezultatele.

loading...

Add comment

%d bloggers like this: