Radio Simplu

9 utilizări surprinzătoare ale apei de gură la care nu te-ai fi așteptat

Știai că apa de gură are o mulțime de utilizări dincolo de menținerea respirației proaspete? Proprietățile sale antiseptice și antifungice pot fi utile pentru multe lucruri de zi cu zi, de la tratarea acneei și a matreții, la curățarea ochelarilor și la menținerea picioarelor fără mirosuri neplăcute.

 

Noi am descoperit câteva utilizări uimitoare ale apei de gură care nu au legătură cu menținerea sănătății orale și la care cu siguranță nu te-ai fi așteptat. Citește și tu mai jos despre ele și pune-le în practică imediat pentru a vedea toate beneficiile.

 

1. Elimină mirosul neplăcut

Ajută la eliminarea mirosurilor persistente:

– După ce ai tăiat ceapă, usturoi sau pește în bucătărie, toarnă pur și simplu puțin apă de gură pe palme.

– Toarnă puțină apă de gură pe un prosop și masează-ți picioarele cu ea după duș pentru a păstra la distanță mirosul neplăcut al picioarelor.

– De asemenea, poți preveni împrăștierea mirosului neplăcut al gunoiului în bucătărie prin așezarea bilelor de bumbac sau a prosoapelor de hârtie înmuiate în apă de gură în coșul de gunoi.

 

2. Ajută la eliminarea fungilor de pe unghii și picioare

Se amestecă 2 părți egale de apă de gură și oțet. Umezește o bucată de vată cu amestecul și aplic-o pe unghii și/sau picioare de 2-3 ori pe zi. Dacă faci acest lucru în mod consecvent, în câteva săptămâni vei vedea rezultatele.

 

3. Previne mătreața

Apa de gură are proprietăți antifungice, ceea ce o face perfectă pentru a lupta împotriva mătreții. Înainte de a te spăla. amestecă o parte de apă cu o parte apă de gură.

După ce îți speli părul cu șamponul obișnuit, aplică acest amestec pe scalp, lasă-l să stea câteva minute și apoi clătește-te.

 

4. Ameliorează mușcăturile de țânțari

Mușcăturile de țânțari sunt foarte frecvente și foarte enervante. Folosește o bucată de vată îmbibată în apă de gură pe zona afectată. Acest lucru va reduce în mod eficient umflătura și mâncărimea.

 

5. Toner facial

Dacă rămâi fără toner facial, poți folosi în loc de acesta, apă de gură. Nu numai că elimină orice exces de machiaj și murdărie, dar și luptă împotriva coșurilor.

Umezește o bucată de vată în apă de gură și aplic-o pe față, dar nu încerca să faci asta dacă ai pielea sensibilă la substanțe chimice.

 

6. Previne infecțiile

Dacă ai un piercing pe corp sau un tatuaj, apa de gură  îți ajuta pielea să se vindece mai repede și să prevină infecțiile. Pur și simplu aplică niște apă de gură pe bășici în fiecare zi.

 

7. Previne vânătăile

Pentru a te salva de o vânătaie neplăcută sau, cel puțin pentru a reduce aspectul acesteia, pune puțină apă de gură pe o bilă de vată și aplic-o pe zona afectată.

 

8. Pe post de deodorant

Acesta este un truc ideal pentru a te salva de la o situație jenantă. Ia o bucată de vată, înmoai-o în apă de gură și freacă-te cu ea în zona axială.

 

9. Relaxarea picioarelor

Pentru a calma picioarele obosite și care te dor, introdu-le într-un recipient cu apă caldă și 2 sau 3 capace de apă de gură. Stai astfel cel puțin 15 minute.

loading...

Add comment