Radio Simplu

9 lucruri dovedite științific despre ovule pe care trebuie să le știi

În ziua de astăzi, oricine care urmează un liceu știe destul de multe despre amor. Chiar dacă el se referă strict la plăcerea oferită sau la actul de a procrea, amorul nu mai reprezintă un mister aproape pentru nimeni, iar acesta este un lucru foarte bun.

 

Totuși, există anumite aspecte legate de corpul nostru cărora nu le oferim suficientă atenție de foarte multe ori. Dar chiar dacă știm sau nu, corpul nostru continuă să funcționeze pentru a ne menține în viață. Așa că ar trebui să ne facem o favoare și să învățăm mai multe despre el.

 

Ai suficiente informații despre ovule? Dacă nu, atunci aceasta este ziua ta norocoasă deoarece noi am pregătit o listă cu unele dintre cele mai importante lucruri legate de ele pe care ar trebui să le știi. Doar aruncă-ți privirea peste această listă și convinge-te singur.

 

1. Femeile se nasc cu toate ovulele

Se știe că o femeie se naște cu un număr fix de ovule care nu crește pe parcursul vieții deoarece altele nu mai sunt produse. Cu toate acestea, există sceptici în această privință care tind să afirme că femeile totuși pot produce alte ovule în timpul vieții.

 

2. Femeile ajung la menopauză din cauza lipsei de ovule

Dacă nu știai deja, atunci trebuie să îți aducem la cunoștință că femeile ajung la menopauză în momentul în care nu mai au ovule, ele fiind eliminate prin intermediul menstruației. De aceea, vârsta este relativă în această situație, cu toate că de obicei asta se întâmplă după 45 de ani.

 

3. Femeile au aproximativ 300-450 de menstruații pe parcursul vieții

Acest lucru înseamnă că din milioanele de ovule pe care le-a avut încă de la naștere, doar 300-450 dintre ele reușesc să ajungă la maturitate în medie. Restul de ovule rămân în ovare și ajung să fie absorbite de corp deoarece nu ajung la stadiul potrivit pentru a fi fertilizate.

 

4. Ovulele sunt vizibile cu ochiul liber

Cea mai mare celulă din corpul uman, ovulul poate fi văzut cu ochiul liber. Ochii oamenilor pot percepe o distanță de 0,1 milimetru și un lucru cu o lungime de 0,12 milimetri, așa că dacă te chinui puțin și ai o vedere relativ bună, atunci este posibil să vezi un ovul.

 

5. Ovulul conține jumătate din gene

În ciuda faptului că un ovul reprezintă cea mai mare celulă din corp, acesta deține doar jumătate din genele tale. El are doar 23 de perechi de cromozomi și nu 46 ca în orice altă celulă normală. Pe parcursul fertilizării, acești cromozomi se combină cu cei din spermatozoid.

 

6. Un ovul matura nefertilizat are o viață de doar 12-24 de ore

Cu toate că un spermatozoid sănătos poate trăi până la trei zile în tractul reproducător feminin, un ovul nefertilizat la care un spermatozoid nu poate ajunge, reușește să trăiască doar 12-24 de ore. Acesta este unul dintre motivele pentru care multe cupluri se chinuie să facă un copil.

 

7. Ovulul este protejat de o barieră

Atunci când un ovul este eliminat din ovar, el ajunge să fie protejat de o barieră din mici celule, barieră cunoscută sub numele de Corona Radiata care înseamnă „coroană cu raze”. Acest strat de celule oferă siguranță și hrănire ovulului.

 

8. Dacă ești însărcinată, renunță la vicii

În primul rând, fumatul are un efect negativ asupra ovarelor tale. Acest lucru poate duce la degenerarea ovulelor și te poate face să ajungi la menopauză mai repede decât ar trebui. Chimicalele din țigări pot afecta cromozomii din ovule și se poate ajunge la probleme la naștere.

 

9. Donarea de ovule nu este atât de ușoară pe cât ar părea

Pentru a dona ovule, o femeie trebuie să treacă prin proceduri medicale complexe, spre deosebire de donarea de spermatozoizi. Donatoarea trebuie să își hiper stimuleze ovarele pentru a oferi mai multe ovule deodată. După aceea, medicii le extrag cu un cateter.

loading...

Add comment

%d bloggers like this: