Radio Simplu

9 legi nebunești care există doar în Coreea de Nord

Cu toții am auzit despre Coreea de nord, dar nu mulți dintre noi știm ce se întâmplă de fapt acolo. Nu ne este permis tuturor să vizităm această țară și dacă totuși o facem, este foarte important să respectăm anumite reguli și legi care cu siguranță sunt nebunești.

 

Această țară este foarte cenzurată și este destul de dificil să avem acces la anumite informații și opinii despre ea. În ceea ce privește legile de acolo, putem spune cu siguranță că ele sunt unele dintre cele mai ciudate care ar putea exista în secolul în care trăim.

 

Pentru că noi am fost foarte surprinși de astfel de reguli și legi, am decis să împărtășim și cu tine unele dintre ele care nouă ni s-au părut cele mai ciudate. Citește și tu mai jos despre ele și rămâi la fel de surprins precum am fost și noi.

 

1. Rata la vot este de 100%

Este ilegal în Coreea de Nord să lipsești de la vot și de aceea, toată lumea o face fără să aibă nimic de obiectat. La fiecare 5 ani sunt ținute alegeri prezidențiale, însă opoziția nu câștigă niciodată.

 

2. Permisiunea de a locui în capitală

Dacă te hotărăști să te muți într-un alt oraș al țării, nu poți face asta în mod liber. dacă îți dorești să locuiești în capitală ai nevoie de permisiune pe care să o primești cu o scrisoare formală de guvern.

 

3. Restricția produselor capitaliste

Toate produsele care sunt considerate capitaliste în ceea ce privește stilul de fabricare sunt interzise, începând de la produsele de igienă și până la alimente.

 

4. Legea obligatorie de vizualizat

Coreea de Nord are 3 posturi de televiziune și toate sunt controlate de către guvern. De asemenea, ești obligat să le urmărești deoarece este necesar să cunoști starea curentă a politicii țării.

 

5. Este anul 106 în Coreea de Nord

Coreea de Nord folosește calendarul Juche care este și ideologia țării aflată sub același nume specific. Anul întâi al acestui calendar este 1912, cel în care s-a născut Kim Il-sung.

 

6. 3 generații de pedeapsă

După cum ai putut vedea până acum, legile în Coreea de Nord sunt foarte drastice, așa că dacă o persoană încalcă vreo lege, copiii și părinții acelei persoane vor suferi de asemenea anumite pedeapse.

 

7. Tunsori aprobate de guvern

Dacă ești în Coreea de Nord și îți dorești să ai o altă tunsoare trebuie să ții cont de anumite aspecte importante. Statul a aprobat doar 28 de stiluri de tunsori cu care trebuie să te obișnuiești, așa că dacă îți dorești altceva, acest lucru nu va fi posibil sub nicio formă.

 

8. Deținerea unei Biblii

Coreea de Nord este foarte restrictivă în privința religiei precum și în alte domenii diferite. Astfel, este interzis să ai o altă religie și mai ales dacă deții o Biblie, vei fi pedepsit foarte aspru, conform legilor specifice.

 

9. Să fii străin

Legile Coreei de Nord cu privire la vizitatori și imigranți pe tot cuprinsul țării sunt atât de vagi încât poți fi luat sub custodie în orice secundă doar pentru că ești turist și vizitezi țara.

loading...

Add comment