Radio Simplu

8 utilizări surprinzătoare ale aspirinei de care cu siguranță că nu știai

Multe din cele mai simple lucruri din jurul nostru au întrebuințări de care noi nu am auzit deoarece considerăm că ele sunt folositoare doar în scopul în care au fost inventate; cu toate acestea, dacă vei căuta pe Internet sfaturi și trucuri cu astfel de obiecte comune, vei putea vedea că ele sunt foarte multe la număr.

 

Deoarece noi am fost foarte surprinși să aflăm despre toate modalitățile în care un obiect de uz comun poate fi folosit, am decis să împărtășim asta și cu tine pentru a-ți ușura și simplifica viața. Dacă totuși nu ne crezi, poți încerca singur trucurile despre care vom aminti și te vei convinge cu ochii tăi.

 

Astăzi îți vom spune despre cele mai folositoare metode prin care poți folosi comuna aspirină. Da, ea are și alte întrebuințări, nu numai cea medicală pe care o știi și tu. Află mai jos despre ce este vorba și convinge-te singur!

 

1. Reduce înțepăturile de insecte

Aspirina poate ajuta în ameliorarea umflăturilor și reducerea mâncărimilor provocate de către mușcăturile de țânțar. Dizolvă o aspirină într-o linguriță de apă și aplică soluția obținută pe zona în care ai fost afectat, lăsând-o astfel timp de câteva minute.

 

2. Reduce petele de piele

Aspirina conține o substanță grasă solubilă folosită în cremele pentru albirea tenului și cele pentru curățarea acestuia. Amestecă 7 pastile de aspirină cu 3 lingurițe de iaurt și o linguriță de miere. Aplică mixtura pe fața curată și lasă masca așa timp de 15 minute.

 

Acest tratament facial îți va face pielea să radieze și să fie foarte fină. De asemenea, mixtura va avea un ușor efect de peeling și va reduce cicatricile și petele, iar porii vor fi împiedicați să se înfunde.

 

3. Funcționează precum un exfoliant

Aspirina reprezintă un exfoliant eficient în ceea ce priește îndepărtarea celulelor de piele moartă; în plus, ea ajută la eliminarea uleiurilor în exces și reduce dimensiunile porilor măriți. Doar amestecă cu apă niște pastile de aspirină și aplică pe față. Dacă ai pielea sensibilă, aplică mixtura ușor pentru a nu te irita.

 

4. Elimină pielea moartă de pe tălpi

Pastilele de aspirină ajută de asemenea în matifierea tălpilor și eliminarea pielii moarte de pe ele. Pisează 7 pastile de aspirină și adaugă jumătate de linguriță de zeamă de lămâie pentru a forma o pastă. Aplică mixtura pe călcâie și acoperă-le cu o cârpă caldă. Lasă-le așa pentru 10 minute și apoi freacă tălpile cu o piatră ponce.

 

5. Repară părul înspicat

Părul tău poate beneficia de asemenea de proprietățile aspirinei. Pentru un păr sănătos și strălucitor, dizolvă o folie de aspirină într-o cană cu apă caldă și aplică mixtura pe părul curat. Lasă-l așa timp de 15 minute și apoi clătește-l.

 

6. Îndepărtează petele de transpirație de pe haine

Aspirina te poate ajuta și în revigorarea și reînnoirea hainelor. Aplică o pastilă de aspirină dizolvată în apă caldă peste petele de transpirație și lasă așa hainele peste noapte. După aceea, spală-ți hainele în mod obișnuit și bucură-te de rezultat.

 

7. Prelungește viața florilor

Pentru a-i face florile proaspăt tăiate sau primite să reziste în vază mai mult timp, adaugă o pastilă pisată de aspirină în apa lor. Acest truc este util mai ales în cazul trandafirilor făcându-i să reziste mai mult și să aibă o stare mai bună.

 

8. Împiedică apariția mătreții

Mătreața nu numai că îți face scalpul să te mănânce, dar și aspectul pe care îl creează este unul neplăcut. Pentru a scăpa de mătreață, spală-ți părul cu 2 pastile de aspirină pisate și amestecate cu cantitatea ta normală de șampon pe care o folosești.

loading...

Add comment