Radio Simplu

8 tendințe înspăimântătoare în materie de modă

Frumusețea are o grămadă de înțelesuri. Cea mai bună dovadă este tradiția populară pe care o are fiecare popor în parte.

Iată o listă cu cele mai interesante, misterioase dar și înspăimântătoare tendințe în materie de modă:

  1. Forma ciudată a sprâncenelor, China Antică

Printre chinezi era foarte comun acest ritual de smulgere a sprâncenelor și desenarea lor în prealabil. Sprâncenele cele noi au devenit foarte ciudate: perfect rotunde sau inestetic de drepte. Asemenea capodopere se numeau ”dealuri îndepărtate”, ”frunze de salcâm” sau ”antene de molie”.

Diferite tipuri de sprâncene au fost la modă de-a lungul timpului, exact ca în ziua de astăzi.

2. Tatuajele în formă de zâmbet, oamenii din Ainu

Acești oameni misterioși locuiau în Insulele Japoneze și în unele zone din Rusia. Femeile își tatuau fața cu un zâmbet și aveau înfățișarea unui joker.

Ele credeau că le ajută să se căsătorească și să găsească liniștea în lumea de apoi. Procesul de tatuare era divizat în mai multe faze și începe de la vârsta de 7 ani.

3. Dinții negrii, Japonia Antică

Ohaguro este un obicei japonez de colorare a dinților în negru și a fost popular până secolul 19. În ziua de astăzi poți vedea acești dinți negri doar în manifestațiile teatrale.

Substanța neagră nu are doar o funcție decorativă. Protejează dinții și oferă corpului fier.

4. Genele jumulite, Europa în Epoca Medievală

Părul nu era popular în Europa, așadar oamenii își epilau frunțile și își jumuleau sprâncenele și genele. Se crede că această tradiție era populară din cauza rahitismului care cauza pierderi de păr.

5. Unghiile lungi, China Antică

Era la modă să ai unghii foarte lungi în China. Acestea simbolizau prospețime și inactivitate (Desigur! Cum ar putea cineva să muncească având asemenea unghii). Oamenii credeau, de asemenea,  că este mai ușor să vorbească cu zeitățile în acest fel.

6. Tatuajele pe față, oamenii din Maori

Oamenii din Maori sunt acei oameni din Oceania, bine cunoscuți pentru dragostea lor pentru tatuaje. Bărbații nu își acopereau doar corpul, ci și fețele. Femeile își tatuau bărbia, gâtul și buza inferioară.

7. Tatuajele Pagan, Balcani

Nu fi surprins dacă vezi bunicuțe cu tatuale în Balcani. femeile din Bosnia, Croația și Albaniaobișnuiau să aibă mâinile tatuate cu simboluri solare. Aceste obiceiuri datează din epoca păgână și tatuajele serveau drept amulete. Oamenii își făceau aceste tatuaje în timpul echinocțiului de primăvară.

Un alt avantaj este că turcii nu furau femeile tatuate pentru a face parte din haremul lor.

8. Cercelul în nas, India

Piercingul în nas este încă un obicei foarte popular în India iar mulți nu se opresc la doar un piercing. De obicei există și un lanț care face conexiunea între un cercel în nas și altul în ureche.

Este o regulă ca acești cercei să fie puși înainte de nuntă.

 

loading...

Add comment

%d bloggers like this: