Radio Simplu

8 sfaturi psihologice pe care toată lumea ar trebui să le știe

Psihologia este una dintre cele mai interesante științe deoarece persoanele care o stăpânesc reușesc să intre în mințile oamenilor și să își facă o părere corectă despre cineva anume într-un timp foarte scurt. Cred că tuturor ne-ar plăcea să avem capacitatea de a „citi” pe cineva încă de la început.

 

Există anumite trucuri psihologice care funcționează la un nivel al subconștientului, trucuri ce te pot ajuta să câștigi încrederea cuiva, să obții aprobarea unei persoane sau să te relaxezi atunci când treci printr-un moment destul de dificil sau poate chiar tensionat.

 

Dacă și tu îți dorești să afli cum să faci toate aceste lucruri, singurul lucru care ți-a mai rămas de făcut este să îți arunci privirea peste lista de sfaturi de mai jos. Încearcă-le, pune-le în aplicare și vei descoperi singur că rezultatul lor va fi cel prezis deja.

 

1. Atunci când mai mulți oameni râd, fiecare persoană se uita la cea de care îi place cel mai mult

După o glumă foarte amuzantă din mijlocul unei discuții interesante, fiecare persoană, instinctiv, se va uita la cea pe care o place cel mai mult. Așa că pentru a afla totul despre un grup de prieteni, trebuie doar să pregătești niște glume bune.

 

2. Mestecă ceva atunci când ai emoții

Înainte de o conversație importantă, un discurs public sau un alt eveniment care te face să fii emoționat și stresat, ar trebui să încerci să mesteci gumă sau orice altceva. Nimeni nu mănâncă atunci când se află în pericol și când mesteci, creierul rău va crede că este în ordine să se relaxeze.

 

3. Dacă te holbezi, vei putea să afli anumite informații

Dacă nu îți place răspunsul pe care l-ai primit de la o persoană sau ți se pare că ea îți ascunde ceva, doar continuă să te holbezi la ea. În această situație, liniștea va fi atât de nesuportat, încât acea persoană va fi în stare să spună orice doar pentru a trece peste acel moment.

 

4. Imaginează-ți că viitorul tău șef este un bun prieten de-al tău

Pentru a nu te îngrijora în timpul unui examen important sau al unui interviu, imaginează-ți că persoana din fața ta este un prieten pe care nu l-ai mai văzut de mult timp. Asta te va ajuta să te calmezi foarte rapid și să răspunzi la întrebări mult mai ușor.

 

5. Dacă trebuie să lucrezi mult cu oameni, așază o oglindă în spatele tău

Dacă trebuie să vorbești cu mulți oameni la birou, doar pune o mică oglindă în spatele tău. Vei fi surprins, dar mulți oameni vor fi mai politicoși și dispuși la compromisuri; asta pentru că nimănui nu îi place să se vadă nervos sau supărat.

 

6. Dacă ai impresia că cineva se uită la tine, cască

Căscatul este un obicei incredibil de contagios, așa că dacă ai senzația că cineva te privește mai mult sau mai puțin insistent, doar cască și uită-te în jurul tău. Persoana care probabil că te privea, va căsca de asemenea.

 

7. Dacă vrei să oprești o ceartă, ia-ți ceva de mâncare și poziționează-te între cei doi

Acest fenomen este numit „efectul snackman”. Mâncatul este asociat cu relaxarea și cu senzația de calmitate. Probabilitatea ca o persoană să o atace pe alta care mănâncă este foarte mică, așa că u posibil conflict se va opri imediat.

 

8. Dacă vrei să scapi de ceva, oferă acel lucru unei persoane în timp ce vorbești cu ea

Pune-i cuiva o întrebare personală sau cere opinia cu privire la un anumit subiect. În timp ce va răspunde, creierul acelei persoane va fi prea ocupat astfel încât toate acțiunile vor fi realizate în mod automat. În această situație, cei mai mulți oameni vor lua ceea ce le oferi fără ca ei să se gândească la asta.

loading...

Add comment