Radio Simplu

8 semne conform cărora tu ești motivul pentru care relațiile tale nu funcționează

Dacă citești asta, atunci probabil ai trecut prin anumite relații eșuate, dar asta nu este nimic greșit deoarece toate dintre ele reprezintă experiențe de viață pentru tine. Este important să explorezi lumea și să îți dai seama cine este potrivit pentru tine.

 

Cu toate că ai trecut prin numeroase momente fericite alături de partenerii tăi, probabil că te-ai întrebat de ce relațiile tale nu au funcționat niciodată. Oare de ce toți prietenii tăi se logodesc, se căsătoresc și par că vor trăi fericiți până la adânci bătrâneți?

 

Cel mai dificil lucru pe care o persoană îl poate face este să se uite în oglindă și să realizeze că uneori ea este cel mai mare inamic al ei când vine vorba despre relații. Citește lista cu semne de mai jos și află dacă și tu ești persoana pe care o poți învinui când vine vorba despre relațiile eșuate.

 

1. Cauți un partener doar în baza „genului tău”

De fiecare dată când ieși la întâlnire cu cineva, probabil că o faci în funcție de tipul pe care îl ai când vine vorba despre bărbați. De fapt, atunci când analizezi o persoană doar în funcție de aspect, neglijezi toate calitățile pe care le poate avea și tot ceea ce ți-ar putea oferi.

 

2. Nu le oferi oamenilor o șansă

Probabil că și tu ai niște „reguli de relație” în care îți dorești ca partenerul tău să se regăsească. Atunci când suntem prea pretențioși când vine vorba despre cei cu care ne întâlnim, ne pierdem șansa de a ne îndrăgosti de cineva care chiar să rezoneze cu noi.

 

3. Asculți prea mult de alți oameni

Este plăcut să te poți baza pe prieteni și familie când vine vorba despre sfaturi și sprijin, dar până la urmă nu ei sunt cei din relația ta. Uneori, trebuie să faci alegerile pe cont propriu și nu te poți baza în permanență pe ceilalți să îți spună ce este bine și ce este rău pentru tine.

 

4. Ești prea închis în tine

Probabil ai fost rănit în trecut și îți este greu să te deschizi în fața altor oameni; cu toate acestea, este în regulă să fii vulnerabil uneori pentru a te putea dezvolta atât pe cont propriu cât și într-o relație. Persoana de lângă tine nu te va cunoaște cu adevărat dacă tu nu îi vei permite asta.

 

5. Crezi că toată relația trebuie să fie precum într-un basm

Trebuie să înțelegi că o relație nu are numai părți bune și nu este precum un film. Nu poți să renunți la fiecare persoană din viața ta doar pentru că a făcut o mică greșeală. Nu te mai baza pe filme și înțelege că oamenii nu sunt perfecți precum în povești.

 

6. Ești prea cinic când vine vorba despre dargoste

Mulți dintre noi provenim din familii în care dragostea nu a fost perfectă. Nu totul funcționează în viețile noastre, dar asta nu înseamnă că nu ar trebui să tratăm dragostea ca pe ceva serios și realizabil. Altfel, toți oamenii din viața ta vor dispărea la un moment dat și vei rămâne singur.

 

7. Nu ești capabil să faci compormisuri

În orice relație de succes trebuie să înveți să faci compromisuri. Nu mereu totul este așa cum îți dorești și trebuie să te întâlnești la jumătatea drumului cu partenerul tău. Dacă ești prea ferm, între tine și partenerul tău vor exista permanente disensiuni care nu vor putea fi mereu rezolvate.

 

8. Nu poți să ierți niciodată

Toate relațiile au probleme care trebuiesc rezolvate. Dacă este vorba despre ceva minor peste care nu poți trece, atunci nici problemele grave nu vor dispărea atât de ușor. Să înveți să ierți nu numai că te va ajuta în relația ta, ci și în viața de zi cu zi.

loading...

Add comment

%d bloggers like this: