Radio Simplu

8 semne conform cărora îți speli părul în mod greșit

Fiecare persoană își dorește să fie la modă și să arate atrăgător. Toate femeile își doresc un păr care să arate bine, să fie mătăsos și strălucitor, să nu cadă foarte des și să aibă un stil care să se potrivească la orice ținută pe care alegem să o purtăm. Chiar și reclamele ne spun că este nevoie de asta.

 

Din nefericire, nu toate reclamele și promovarea reușesc deoarece se întâmplă ca noi, consumatorii să rămânem dezamăgiți în final și nemulțumiți. Cu toții ne dorim să avem un rezultat garantat, dar de multe ori trebuie să descoperim propriile soluții pentru asta.

 

În acest caz, noi te vom ajuta pe tine și părul tău să eviți pe parcursul procesului de spălare unele greșeli capitale pe care probabil că și tu le faci. Mai jos vei putea descoperi anumite greșeli ce trebuie evitate dacă îți dorești să ai un păr sănătos și care să arate bine.

 

1. Uscarea cu ajutorul prosopului nu este o idee bună

Din cauza puterii de fricțiune, uscarea părului tău cu ajutorul unui prosop duce la electrizare și astfel părul tău va fi foarte deteriorat. În schimb, folosește alte metode precum uscarea cu ajutorul unui tricou sau doar apasă ușor cu prosopul, fără să freci.

 

2. Prea mult nu înseamnă neapărat mai bun

Dacă tu consideri că folosirea unei cantități mari de șampon și balsam de păr este o idee bună pentru părul tău, crede-ne când îți spunem că nu este. Nu este o competiție în care cine folosește mai mult câștigă, chiar și puțin este mai mult decât suficient.

 

3. Fii blândă

Frecarea prea tare a părului tău poate fi una dintre cauzele principale ce duc la apariția numeroaselor probleme la nivelul scalpului. Se poate ajunge la căderea excesivă a părului și subțierea lui. Ar trebui să fii blând cu el pentru a nu-i afecta structura și aspectul.

 

4. De la rădăcini spre vârfuri

Uneori din grabă, uneori pur și simplu pentru că nu îți pasă. Cea mai importantă zonă a părului tău este cea de la rădăcini unde cele mai multe probleme tind să apară. Aplică balsamul de păr pe șuvițele de păr, dar doar la vârfuri pentru a-l hidrata în întregime.

 

5. Șamponul nu este alegerea bună

Reclamele ne spun că șampoanele ar trebi să fie folosite pentru a ne face părul mai moale? Nu. Ele, în timp îți afectează părul mai mult decât îți aduc beneficii pe termen scurt. Din cauza naturii chimice, ele îți pot usca părul și pot duce la căderea lui excesivă.

 

6. Repetivitatea distruge

Tehnica clătirii și repetiției nu este mereu cea mai bună. Dacă îți clătești părul o dată și apoi o faci din no, vei ajunge doar să îl privezi de hidratarea pe care el o are în mod natural. Fă asta doar dacă trebuie neapărat, altfel îți vei crea singură probleme.

 

7. Dușurile fierbinți sunt un mare NU

După ce ai avut o zi lungă la serviciu, la birou sau la școală, tot ceea ce îți dorești când ajungi acasă este să faci un duș fierbinte și să dormi. Sună bine, dar în realitate nu este chiar așa. Părul tău are de suferit din această cauză și ar trebui să folosești doar apă caldă.

 

8. Ține cont de timpul în care stai cu balsamul pe cap

După ce folosești balsamul de păr, oamenii în general nu îl lasă să acționeze și îl clătesc imediat. Trebuie să te cronometrezi. De asemenea, descurcă-ți părul cât timp timp ai balsamul pe el și vei vedea cât de moale și fină va fi podoaba ta capilară. 

loading...

Add comment

%d bloggers like this: