Radio Simplu

8 semne că relația ta se duce de râpă

Ne place să credem că există drepturi egale între bărbați și femei și că ne respectăm intimitatea unii celorlalți, cel puțin asta se întâmplă în teorie; dar ce spui de practică? Oare chiar suntem cu toții atât de atenți la cei din jurul nostru și le respectăm toate limitele?

 

Relațiile sunt foarte frumoase și ne aduc numeroase bucurii, însă de cele mai multe ori, ele sunt greu de întreținut și necesită eforturi susținute din partea ambilor parteneri. Din păcate, există anumite momente în care nu ne putem da seama dacă suntem mințiți sau dacă relația noastră este pe cale să se încheie.

 

Mai jos poți găsi o listă care să te ajute în descoperirea unor posibile probleme în ceea ce privește relația ta cu partenerul tău. Dacă și tu bănuieli că lucrurile dintre voi au început să meargă prost, atunci doar urmărește semnele de mai jos și te vei convinge.

 

1. Cheltuirea inegală a timpului și banilor în ceea ce privește nevoile comune

În fiecare zi te abați de la drumul tău pentru a face cumpărături după ce pleci de la birou, pregătești micul dejun, prânzurile și cinele deoarece partenerului tău îi place să mănânce bine. Poate că deja ai ajuns să îți mai iei o slujbă deoarece partenerul tău are multe nevoi, dar trebuie să știi că asta nu este corect.

 

2. Atunci când doar unul dintre voi beneficiază din traiul împreună

Partenerul tău locuiește cu tine și împărțiți cheltuielile în mod egal? Fiecare dintre voi are propriile lui produse de baie pe care le-a cumpărat pentru propria utilizare și nu numai? Gătiți și faceți curat în rânduri? Pare că totul este normal aici, dar asta nu este chiar așa de corect, totuși.

 

3. Independența financiară iluzorie 

Nu vă oferiți suport financiar unul altuia în momentele grele deoarece toată lumea știe că bai pot strica relațiile. Chiar există și o zicală ce spune „dacă vrei să pierzi un prieten, atunci împrumută-i bani.” și asta chiar nu este corect din acest punct de vedere.

 

4. Nu ai pe cine să te bazezi

Știi cu siguranță deja că nu îți poți permite să te îmbolnăvești deoarece nimeni nu va avea grijă de tine. Poate că și tu crezi că partenerul tău se va face bine și fără îngrijirea ta deoarece nu este un copil. Și să nu uităm că nu te poți baza pe el să ude florile din casă atunci când ești plecată.

 

5. Față în față cu stresul

Este posibil ca și tu să fi încetat să îți mai împărtășești sentimentele față de partenerul tău deoarece ai ajuns la concluzia că el nu te poate înțelege și nu îți poate oferi compasiunea necesară. De asemenea, poate că nici nu vă mai cereți sfaturi unul celuilalt pentru că nu aveți habar de viața celuilalt.

 

6. Dați vine unul pe celălalt pentru că nu vă pricepeți la anumite lucruri specifice

Poate că partenera ta îți reproșează faptul că nu ești capabil să repari o țeavă din subsol care este fisurată sau poate că el te critică pentru mâncarea pe care o fac deoarece ea nu este la fel de bună precum cea făcută de mama lui. În orice caz, asta nu este normal.

 

7. Comparațiile negative

Există cazuri în care unul dintre parteneri trebuie să asculte constant despre cât de minunat este soțul unei prietene sau ce multe talente are soția unei cunoștințe apropiate. Cineva probabil că a uitat că la începutul relației și tu erai perfect.

 

8. Refuzul de a accepta responsabilități

Poate că ai voștri copii nu sunt atât de înzestrați precum cei ai prietenilor sau că acea culoare pe care ați ales-o pentru dormitorul vostru este doar rezultatul gusturilor tale proaste. Indiferent de situație, fiecare dintre voi trebuie să își asume responsabilitatea pentru anumite acțiuni.

loading...

Add comment

%d bloggers like this: