Radio Simplu

8 semne alarmante conform cărora relație ta se destramă

Dragostea este un lucru complicat și ea poate apărea sub diferite forme, lovindu-te în orice moment neașteptat. Ceea ce lumea tinde să uite mai mereu constă în faptul că dragostea poate apărea și poate dispărea la fel de ușor din viața unei persoane.

 

Ambele stări de fapt se bazează pe un singur aspect: momentul în care relația ta este pe cale să se destrame. Deși ne-ar plăcea să credem că despărțirea sau dispariția dragostei nu ar surveni din cauza partenerului nostru care ne mănâncă toată mâncare sau folosește toată hârtia igienică, aceste lucruri pot fi indici semnificativi.

 

Se știe deja că lucrurile mici fac diferența. Dacă și tu ai observat unele dintre semnele de mai jos în relația ta, atunci asta ar putea însemna că ea poate fi pe punctul de a se sfârși. Aruncă-ți și tu privirea peste această listă și află dacă te regăsești.

 

1. Obiceiurile de cheltuieli

Dacă în relația ta cheltuielile nu sunt împărțite în mod egal, atunci asta ar trebui să te alarmeze. Dacă tu ești singurul care trebuie să acopere cheltuielile în ceea ce privește lucrurile de bază precum mâncarea, poate că este cazul să îți reevaluezi relația și să te gândești mai bine cu privire la ea.

 

2. Beneficiile

Poate că și tu ai observat că doar unul dintre voi doi beneficiază de pe urma relației în care vă aflați. Relațiile trebuie să fie parteneriate, amândoi trebuind să depuneți eforturi și să faceți sacrificii. Dacă doar tu ești cel care face compromisuri, atunci relația ta nu mai este una care merită trăită.

 

3. Nu ai la cine să apelezi

Este posibil ca tu să nu ai la cine apela atunci când lucrurile merg prost? Dacă nu îți permiți să te îmbolnăvești deoarece știi că partenerul tău nu va avea grijă de tine, atunci relația ta se apropie de sfârșit. Dacă nu te poți baza pe partenerul tău în astfel de momente, atunci pe cine ar trebui?

 

4. Un stil de viață stresant

Îți este greu să îi spui partenerului tău ceea ce simți deoarece știi deja că el nu îți va oferi compasiune. Din cauza acestui lucru voi nu vă puteți cere sfaturi unul altuia, iar acest lucru nu ar trebui să se întâmple deoarece între voi ar trebui să existe un parteneriat durabil.

 

5. Comparațiile negative

Poate că și tu sau partenerul tău vă comparați cu alte persoane care par mai bune și mai capabile în ochii voștri. Dacă ești comparat într-un mod negativ, atunci poate că această relație nu este chiar așa de potrivită pentru niciunul dintre voi; ar trebui să fiți mulțumiți unul cu celălalt.

 

6. „Nu este vina mea!”

Dacă tu sau partenerul tău refuzați să vă asumați responsabilitatea atunci când apare o problemă cauzată de unul dintre voi, atunci care mai este rostul de a fi împreună? Probabil că nu reușiți să ajungeți la niciun numitor comun, așa că relația nu mai are niciun rost.

 

7. Hobby-urile ciudate

Ți se pare că a lui colecție de bărci în sticle ocupă prea mult spațiu și el nu vrea să facă niciun compromis în această privință? Dacă vreunul dintre voi nu îi oferă celuilalt spațiul pentru a-și urmări propriile interese, atunci clar voi nu sunteți făcuți unul pentru celălalt.

 

8. Dependența de partener

Dacă simț orice fel de dependență în ceea ce te privește pe tine și pe partenerul tău, chiar dacă este vorba despre cea emoțională, cea fizică sau financiară, atunci este cazul să îți reevaluezi relația. Nimeni nu își dorește ca o relație să fie bazată pe o dependență, indiferent de felul acesteia.

loading...

Add comment