Radio Simplu

8 reguli ale etichetei moderne. A 6-a este foarte puțin respectată din păcate

Politețea nu este ceva complicat. Este despre respectul pentru tine și pentru cei din jur. Există însă și câteva detalii pe care se pare că numai câțiva oameni le cunosc. Le-am adunat pentru tine într-o listă, ca să fii plăcut de cei din jur și ca să ai viața mai ușoară.

1. Vizitele
Dacă ai fost tu vreodată gazda unor oaspeți nepoftiți cu siguranță ai fost lat prin surprindere. E important să anunți despre venirea ta dacă nu vrei să pui sau să fii pus în situații neplăcute.

2. Accesoriile
Un plic mic și elegant poate sta pe masă, nu și o geantă obișnuită. Aceasta poate fi agățată pe spătarul scaunului sau într-un cuier. Regula se aplică și în cazul servietelor, pentru bărbați.

3. Pungile
Pentru cumpărăturile de la piață sau de la supermarket sunt potrivite cele de plastic. Când cumperi haine sau accesorii folosește pungile cu branduri pe ele. Nu le folosi invers sau în alte scopuri, mai ales în public.

4. Vestimentația
Este lipsit de bun gust să ieși pe strădă, chiar și până la non-stop, în hainele în care stai în casă, chiar dacă acestea sunt comode. De asemenea, nu are sens să stai în casă într-o ținută rigidă și pretențioasă.

5. Bijuteriile
Numărul lor total nu ar trebui să depășească 13 bucăți, cu tot cu nasturii speciali. Dacă alegi o brățară pune un colier, nu un inel. Înainte diamantele erau considerate bijuterii pentru femeile măritate, acum această regulă nu se aplică.

6. Invitațiile
În momentul în care tu propui o ieșire în oraș, tu ești cel care plătește. Dacă este vorba despre un grup mai mare fieare îli plătește consumația.

7. Mașina
Locul din dreapta șoferului este cel mai important și este pentru femei. De asemenea, dacă în mașină este o femeie, șoferul este cel care-i deschide ușa și o susține să iasă.

8. Discuțiile
Toate subiectele despre religie, politică trebuie discutate cu moderație, fără să se ajungă la ceartă. De asemenea e indicat ca discuțiile despre prețurile pentru haine, accesorii să fie evitate pe cât posibil.

loading...

Add comment