Radio Simplu

8 motive din cauza cărora relațiile moderne sunt foarte fragile

În ultima perioadă, cuplurile trec prin perioade tot mai grele în relația lor. Oare nu ar fi mai bine să stam singuri?

Este în mod sigur mult mai bine decât să trecem prin atâtea dezamăgiri și neplăceri.

Dacă te uiți în jur, vei vedea foarte multe cazuri similare.

Situația este cauzată de anumiți factori printre care:

1.Nu dăm timp relației

În relațiile din ziua de astăzi avem tendința să primim totul de-a gata. Relația are nevoie de timp ca să crească iar persoanele implicate trebuie să se ajusteze în funcție de ea. Vor exista sacrificii, compromisuri și alți factori care vor veni în timp ce relația se maturizează. Timpul este un factor foarte important.

2.Uneori devenim confuzi în ceea ce privește sentimentele noastre

Nimănui nu-i place să aibă o viașă plictisitoare. Căutăm mereu oameni care să ne facă viețile mai vibrante și colorate. Persoana pe care am întâlnit-o în club sau cu care ai mers la cinema este minunată.

Dar poate aceasta nu este prezentă atunci când ai nevoie de susținere morală sau într-un moment în care vrei să fii înțeles.

3.Dragostea și amorul înseamnă acum același lucru

Am eșuat la a  face diferența dintre dragoste și amor. Noțiunea de a face amor înainte de căsătorie a devenit normală. Lucruri precum ”prieten cu beneficii”, ”relație deschisă”, ”aventură” și ”Tinder” sunt parte din viața modernă.

4.Relațiile sunt acum definite cu logică

Logica nu poate explica niciodată dragostea. Dar, în mod trist, relațiile sunt acum definite prin logică. Nu este o problemă matematică! Cuplurile care se iubesc pot trece pete cele mai mari dificultăți.

5.Ne petrecem prea mult timp virtual

Este adevărat că tehnologia ne-a adus mai aproape. Este ușor să te conectezi cu oamenii care sunt departe. Dar într-o relație, este esențial să ne petrecem timpul cu persoana iubită. Nici un mesaj, apel telefonic sau video nu va înlocui prezența ta.

6.Ne este frică de a ne întemeia o familie

Ideea de a ne întemeia o familie poate fi înspăimântătoare pentru mulți dintre noi. Dacă suntem preocupați în mod constant în a găsi ”un alt lucru mai bun”, nu vom atinge niciodată  stabilitatea.

7.Nu ne apreciem partenerul

Am dezvoltat o tendință în a nu mai aprecia persoanele care sunt acolo pentru noi. La fel de puțin ne pasă ți atunci când acestea pleacă. O inimă înghețată nu îi va face decât rău partenerului ei.

Trebuie să lași dragostea înăuntru și să te bucuri de căldura ei.

8.Ne este frică să ne îndrăgostim

Toți suntem răniți la un moment dat în viață. Nu suntem perfecți și viața nu este perfectă. Vor exista dezamăgiri,inimi frânte și răni emoționale. Doboară aceste ziduri înalte pe care le-ai construit în jurul inimii tale.

loading...

Add comment

%d bloggers like this: