Radio Simplu

8 metode de apărare ale organismului de care habar nu aveai

Uneori, pare că trupul nostru are o minte proprie, separată de voința noastră. Cu siguranță și tu detești ca stomacul tău să facă sunete atunci când ești în oraș sau cât de mult durează să îți crească părul.

Există, însă, și unele lucruri pe care corpul nostru le face pentru binele nostru.

Acestea sunt răspunsuri naturale ale corpului nostru, menite să ne protejeze.

1. Căscatul

De obicei, ne gândim că un căscat semnifică faptul că suntem obosiți, dar nu este tocmai adevărat. De fapt, este modul corpului nostru de a răci creierul atunci când acesta pare să se fi „încins”.

2. Strănutul

De multe ori, este chiar un mare inconvenient să strănuți atunci când ești în public, mai ales dacă nu ai o batistă la îndemână.

Rolul strănutului este de a ne ajuta să scăpăm de ceea ce ne bloca pasajul nazal, de la microbi până la particule de praf.

3. Sughițul

Sughițul este cauzat de a mânca prea repede sau de a înghiți bucăți de mâncare prea mari pentru a fi digerate. Toate acestea sunt probleme legate direct de funcționarea stomacului și a diafragmei.

4. Degetele care se încrețesc

Ai observat vreodată cum degetele tale devin încrețite după ce ai făcut baie? Este o reacție normală care apare atunci când mâinile sunt expuse la umiditate prelungită.

În acele momente, organismul nostru crede că suntem într-un mediu alunecos, așa că face tot ce poate ca noi să avem mai multă aderență atunci când apucăm un obiect.

5. Întinderile

Cât de bine este să te întinzi dimineața sau după ce ai stat mai mult timp nemișcat, nu-i așa? Este un mod natural al corpului de a ne pregăti pentru o nouă zi solicitantă.

Mai sunt și alte efecte benefice: fluxul sanguin este înviorat, iar mușchii sunt puși în mișcare.

6. Pielea de găină

De obicei, pielea ți se face de găină atunci când îți este frig sau ești speriat, iar scopul lor este de a reduce cantitatea de căldură pe care o pierde corpul.

Atunci când corpul încearcă să rețină cât mai multă căldură, firele de păr de pe brațe se ridică.

7. Pierderile de memorie

Creierul uman înțelege foarte bine reacțiile la anumite situații. Drept urmare, creierul șterge amintirile negative care ne cauzează prea multe neplăceri sau suferință.

8. Lacrimile

Lacrimile au două funcții: cea principală este să protejeze membrana ochilor. Cel de-al doilea rol al lor este să îți irite ochii și, astfel, să îți distragă atenția atunci când ești trist, pentru a suferi mai puțin.

 

loading...

Redactia Radiosimplu

Add comment

%d bloggers like this: