Radio Simplu

8 lucruri ciudate care îți fac respirația urât mirositoare

Probabil că și ție ți s-a întâmplat să te trezești dimineața și să ai impresia că respirația ta este cea mai urât mirositoare din toată lumea. Ei bine, trebuie să știi că nu ești singurul care se confruntă cu această problemă și că mulți dintre noi trecem prin asta.

 

De asemenea, este posibil să fi observat că această respirație urât mirositoare nu apare doar dimineața, ci și pe parcursul zilei. Există anumite cauze care duc la apariția acestui lucru și este important să le cunoști pentru a le putea remedia.

 

De aceea, am deci să creăm o listă cu unele dintre cele mai comune motive care fac să apară respirația urât mirositoare, în ciuda tuturor remediilor pe care le-ai încercat. Citește și tu mai jos despre ele și urmează sfaturile pe care le vom menționa.

 

1. Deshidratarea

Cu toții ar trebui să știm deja cât de important este să ne menținem hidratați. Hidratarea constantă este foarte benefică pentru corpul nostru și dacă ea lipsește, asta poate duce la apariția unei respirații urât mirositoare. Particulele din gura ta vor fi îndepărtate cu autorul apei.

 

2. Mestecatul gumei

Deși știm cu toții că guma de mestecat are scopul îndepărtării unei respirații neplăcute, dacă alegem să facem asta în mod constant, mirosul neplăcut al gurii poate fi înrăutățit. Cheia stă în moderație și de aceea este indicat să mesteci gumă mai rar decât probabil că o faci.

 

3. Ai o dietă scăzută în carbohidrați

Dietele scăzute în carbohidrați sunt foarte populare printre cei care își doresc să scape de kilogramele în plus, dar ele pot fi și cauza unei respirații urât mirositoare. Cei care sunteți pe cale de a începe o astfel de dietă trebuie să fiți conștienți de riscurile care pot apărea.

 

4. Pilulele anticoncepționale

Dacă iei pilule anticoncepționale pe cale orală, atunci creșterea nivelurilor de progesteron și estrogen te pot face să ai o gură uscată și un nas care curge, aspecte ce duc la un miros neplăcut al gurii. Probabil că nu vei rămâne însărcinată dacă îți vei speria partenerul cu o astfel de respirație!

 

5. Diabetul

Dacă suferi de diabet de tip 1 sau 2, atunci nivelurile tale de insulină pot afecta producția de salivă sau absorbția acesteia în gura ta. Gura uscată apare ca un efect secundar ce îți poate face gura să miroasă neplăcut.

 

6. Kilogramele în plus

Să ai kilograme în plus înseamnă să ai și multe alte probleme de sănătate și aici este inclusă și respirația urât mirositoare. Dieta proastă pe care o urmezi este cea care îți face dinții să se degradeze și să fie acoperiți de particule nesănătoase de alimente.

 

7. Lipsa hranei

Da, să mănânci mult și nesănătos te poate face să ai o respirație urât mirositoare, dar și să renunți la alimente duce la același rezultat. Înfometarea scade producția de salivă din gura ta și fără ea, bacteriile mirositoare se răspândesc în gură și îți creează o astfel de respirație.

 

8. Infecțiile sinusului

Este iarnă, așa că răcelile și infecțiile pândesc la tot pasul. Dacă ai o infecție neplăcută a sinusurilor, atunci este posibil ca aceasta să fie una dintre cauzele unei respirații neplăcute. Mirosul probabil vă dispărea după tratarea infecției.

loading...

Add comment