Radio Simplu

8 lucruri care îți vor salva viața într-o situație critică

Într-o situație de urgență în care te-ai putea afla, chiar și cele mai la îndemână și poate nefolositoare în opinia ta lucruri îți pot fi de folos, ba chiar salva viața. Este bine să știi mereu ceea ce ai putea folosi și ce te-ar putea ajuta în a supraviețui unei situații critice.

 

Poate că ai impresia că lucrurile pe care le ai cu tine nu te pot ajuta cu nimic, dar de fapt, ele ascund anumite secrete pe care cu toții ar trebui să le știm. Șansele sunt mici ca noi să fim într-o situație care să ne pună în pericol viața, dar ele există totuși.

 

Deoarece este posibil să te afli într-o astfel de situație, este mai mult decât vital să știi dinainte ce trebuie să faci și cum să te folosești de obiectele pe care le ai la îndemână. Află și tu mai jos tot ceea ce poți face pentru a te menține în viață pe tine sau pe o persoană aflată într-o situație limită.

 

1. Pentru a aprinde un foc…

Pentru a aprinde repede un foc, tot ceea ce trebuie să faci este să pui crenguțe sau cărbune într-un carton gol de ouă. Cofrajele se aprind foarte ușor și temperatura emanată este suficient de ridicată pentru a aprinde cărbunii sau crenguțele ude chiar și atunci când vremea este capricioasă.

 

2. Folosește un tricou pentru a…

Folosește un tricou pentru a filtra apa murdară. Pune un recipient cu apă murdară pe o suprafață mai ridicată și un altul gol pe o suprafață mai joasă, unul lângă celălalt.

 

Rupe o bucată de material și pune un capăt al acesteia în recipientul cu apă murdară, iar celălalt capăt în recipientul gol. Este bine să fierbi apa filtrată pentru orice eventualitate.

 

2. Aprinde un creion cerat

Un creion confecționat din ceară poate fi folosit pentru a porni un foc în locul unei lumânări sau chibrit. El este alcătuit din materiale și compuși care se aprind foarte ușor. Un creion cerat poate arde timp de 30 de minute.

 

3. Pentru a te încălzi…

Pentru a te încălzi, pune pe sub haine iarbă și crenguțe. Frunzele și iarba te pot ajuta să îți menții temperatura și împiedică apariția hipotermiei dacă te afli într-o situație critică și nu poți aprinde sau nu ai cu ce să aprinzi un foc.

 

4. Țânțarilor, muștelor și altor insecte nu le place…

Țânțarilor, muștelor și altor insecte nu le place mirosul de ierburi aprinse. Pentru a te proteja în fața înțepăturilor și mușcăturilor de insecte, aruncă în foc o crenguță de mentă sau cimbru. Mirosul poate de asemenea speria și animalele sălbatice.

 

5. Folosește pastă de dinți pentru a…

Folosește pastă de dinți pentru a scăpa de senzația de mâncărime cauzată de înțepăturile insectelor. Pasta de dinți conține componenți anti inflamatori care ameliorează umflăturile și roșeața. Mentolul va calma locul înțepăturii și va reduce senzația de mâncărime.

 

6. Dacă te zgârii, aplică…

Dacă te zgârii, aplică balsam de buze peste zgârietură. Balsamul de buze va preveni contactul bacteriilor cu zona afectată. Îți poți pune balsam de buze și pe față pentru a te proteja de temperaturile scăzute și deshidratare.

 

7. Folosește un tampon pentru…

Folosește un tampon pentru a opri sângerările. Tampoanele sunt niște obiecte sterile și ele vor absorbi sângele eliminat, chiar având capacitatea de a opri o sângerare mai serioasă, nu numai pe cele superficiale.

 

8. Un prezervativ este…

Un prezervativ este un rezervor minunat pentru apa curată. Prezervativele sunt sterile și rezistente. Într-o situație critică, un astfel de lucru poate fi folosit pentru a stoca apa curată.

 

Atașează un mic tub la capăt, toarnă apă în prezervativ și apoi pune-l într-o șosetă. Vei avea un rezervor care poate stoca un litru de apă curată.

loading...

Add comment

%d bloggers like this: