Radio Simplu

8 lucruri care i se vor întâmpla corpului tău dacă ignori aceste simptome

Fie că este vorba despre acumularea fluidului în corp sau despre alergii, acestea sunt simptome care nu trebuie ignorate.

Iată o listă cu 8 lucruri care i se vor întâmpla corpului tău dacă vei ignora aceste simptome:

 1. Sarea

Norma recomandată de sare pe zi este de 5g sau o linguriță. Dacă mâncăm mai mult de atât împreuna cu preparatele, corpul nostru începe să acumuleze fluid.

Ce poți face: Limitează consumul de sare. Dacă mâncarea pare fără gust, folosește ierburi și condimente.

2. Alergiile

Dacă umflăturile sunt însoțite de mâncărimi și roșeață, atunci clar este o alergie.

Ce poți face: Dacă umflăturile se răspândesc rapid pe fața și pe gât, ai nevoie rapidă de medicație.  Dacă umflăturile sunt mici, antihistaminicele vor ajuta.

3. Hormonii

Dereglările hormonale sunt un alt motiv pentru acumularea lichidelor în corp. Dacă ai crescut puțin în reutate și îți simți picioarele grele, cel mai probabil este vorba despre o edemă hormonală.

Ce poți face: Să îți schimbi dieta: mănâncă feluri de mâncare bogate în proteine și reduce  nivelul dulciurilor, al condimentelor și a mâncărurilor sărate. Fă-i o vizită endocrinologului sau ginecologului care va alege tratamentul.

4. Boli ale rinichilor

Umflăturile care pot apărea pe față mai ales, dimineața, pot sugera niște probleme cu rinichii. În plus față de asta, poți avea dureri de spate și o schimbare a culorii urinei.

Ce poți face: Urmează o dietă, dormi pe spate și vizitează un nevrolog.

5. Bolile de inimă

Umflături ale brațelor și abdomenului pot indica boli ale inimii dacă sunt însoțite de durere în piept și oboseală.

Ce poți face: Edema cardiacă nu trebuie tratată acasă. trebuie să vizitezi un cardiolog.

6. Medicamentele

Umflăturile pot fi cauzate de administrarea anumitor tipuri de  medicamente. De exemplu: analgezice sau anticoncepționale.

Ce poți face: dacă medicamentele cauzează umflături, consultă un doctor. Poate pot fi înlocuite cu  alt medicamente care nu au atâtea reacții.

7. Stilul de viață

Cei care sunt nevoiți să stea foarte mult în decursul unei zile în picioare pot dezvolta edemă a picioarelor.

Ce poți face: oamenilor cu o meserie sedentară le este recomandat să ia pauze mici în mod regulat. Este de asemenea recomandat să nu îți încrucișezi picioarele.

8. Deshidratarea

În fază inițială a dezhidratării, corpul tău începe să acumuleze lichid pentru mai târziu. Ca rezultat, gleznele tale și  încheieturile pot deveni umflate.

Ce poți face: Bea măcar 1,2 litri de apă pe zi și evită cafeaua, alcoolul și băuturile acidulate. Adu-ți aminte  că umflăturile nu indică neapărat o patologie și aceste simptome pot apărea chiar la oamenii sănătoși.

loading...

Add comment

%d bloggers like this: