Radio Simplu

8 invenții care au schimbat lumea din jurul nostru

Toate au început când prima maimuță a luat în mână un băț. Apoi a fost roata, mașina de printat, motorul cu aburi, electricitatea și iată-ne în lumea digitală. Poți citi cu ușurință despre aceste invenții în orice cărți de istorie.

Iată o serie de 8 invenții care au schimbat lumea din jurul nostru în mod considerabil:

1. Codurile de bare

Aceste dungi albe și negre au schimbat felul cum ne facem cumpărăturile astăzi.  Se pot găsi pe aproape orice produs din magazine. Mic’s Chill și Sosul Hot Wings sunt un exemplu în care unelecompanii devin mai creative și folosesc codutile de bare pentru a îmbunătăți designul produselor lor.

2. Stimulatorul cardiac

Acest dispozitiv medical mic menține o frecvența cardiacă adecvată când un stimulator cardiac natural nu funcționează așa cum trebuie. Modelele moderne sunt de mărimea și forma unei pastile și pot fi inserate cu un cateter decât printr-o operație invazivă.

3. Anilina mov

Anilina mov a fost inventată în mod accidental de un student care a încercat să sintetizeze chinina. În locul ei, acesta a obținut prima chimicală organică colorată și multe altele au fost descoperite de atunci și până acum. Anilina mov a fost prima care a revoluționat lumea fabricilor și a industriei modei.

4. Teflonul

Inventarea acestui material pe care îl numim în mod normal Teflon a fost nu doar o descoperire foarte importantă – a schimbat atitudinea legată de gătit. Tigăile care nu lipesc făcute din teflon pot fi găsite acum în orice magazin.

5. Instalațiile sanitare

Înaintea instalațiilor sanitare interioare, condițiile de salubrizare erau departe de cele satisfăcătoare. În castelele medievale toaletele erau doar niște camere mici cu o gaură în podea și toate resturile cădeau în afara castelului.

Mirosul din jurul castelului era îngrozitor. Instalațiile sanitare de astăzi chiar sunt la un alt niel în ceea ce privește sănătatea și igiena.

6. Cauciucul vulcanizat

Procesul modern de vulcanizare nu a fost dezvoltat înainte de secolul 19. Astăzi, multe produse sunt confecționate din acest material incluzând talpile pantofilor, furtunuri, benzile rulante etc

7. Sticla de siguranță

Sticla de siguranță este un nume comun pentru mai multe tipuri de sticlă. Geamul armat și sticla laminată sunt adesea folosite pentru geamurile mașinilor sau pentru elemente de design interior. Nu este greu să ne imaginăm viața fără aceste invenții minunate.

8. Cimentul

După 2,000 de ani după ce a fost construită, cupola Panteonului din Roma este încă cea mai mare cupolă din beton din întreaga lume. Primel construcții de beton au fost construite în Orientul Mijlociu cu mii de ani în urmă. Pe mîsură ce ingredientele și combinațiile s-au îmbunătățit, betonul a devenit unul dintre cele mai folosite materiale fabricate de om.

 

loading...

Add comment

%d bloggers like this: