Radio Simplu

8 armate din lume care au cea mai strictă disciplină

Cu toții ne gândim la forțele armate atunci când ne vine în minte termenul de disciplină. Programul foarte strict pe care armata îl urmează face ca ea să se distingă de orice organ al statului și simpla observare a armatei ne face sentimentul de patriotism să renască.

 

Respectul și admirația pe care le purtăm armatei sunt datorate de rigiditatea, severitatea și autoritatea pe care ea o are în stat și toată disciplina care este o necesitatea în această funcție. Mulți dintre noi aleg să urmeze această meserie deoarece ea este una destul de nobilă.

 

Mai jos vei putea descoperi unele dintre cele mai disciplinate și stricte armate din întreaga lume de care ar trebui să fim mândri cu toții. Citește și tu despre ele și vei rămâne la fel de uimit ca  și noi atunci când am aflat de programele lor.

 

1. Armata de Liberare a Poporului Chinez

Fiind cea mai mare forță miliară din lume, acest grup al armatei este unul dintre cele mai disciplinate din toată lumea. Este obligatoriu să faci armată în China, chiar dacă asta nu prea se întâmplă deoarece armata este foarte mare.

 

2. NAVSOG și CGSOG din Filipine

Dacă tu credeaii că este vorba doar despre disciplina fizică, atunci trebuie să știi că te înșeli. Cei care se înrolează în aceste forțe din Filipine trebuie să treacă teste în care sunt sub influența alcoolului și trebuie să fie la fel de capabili.

 

3. US Navy SEALs

US Navy SEALs, cei care l-au omorât pe Bin Laden sunt foarte cunoscuți pentru puterea și curajul lor. Să ai o astfel de meserie este foarte greu și la sfârșitul antrenamentelor, 70-80% dintre recruți renunță .

 

4. Armata indiană

Armata indiană este sinonimul cuvântului disciplină. Cadeții nu pot scăpa de cele mai grele programe de antrenament ce le permit să își dezvolte aptitudinile fizice și psihice. Probele fiziice includ săpături, sporturi, echitație și înot.

 

5. Shayetet 13 din Israel

Deseori comparată cu Delta Force și US Navy SEALs, Shayetet 13 este una dintre cele mai eficiente forțe armate din lume, fiind și una dintre cele mai secrete. Există o pregătire de 20 de luni și în afară de antrenamentele cu arme, soldații învață și arte marțiale.

 

6. MI6 din Marea Britanie

MI6 se consideră a fi plictisitori, dar asta doar dacă iei în calcul recrutarea agenților din lumea întreagă pentru colectarea și analizarea informațiilor. Ei au un agent special care se ocupă de tot echipamentul și armele folosite în fiecare operațiune.

 

7. Soldații Storm Corp din Coreea de Nord

Cu cea mai mare disciplină respectată de către cetățeni, armata se ridică la niște standarde și mai înalte. Coreea de Nord nu a declarat niciodată cine face parte din această armată sau cum arată ea, dar poveștile despre disciplina lor te vor face să te înfiorezi.

 

8. Spetsnaz din Rusia

Armata rusească consideră că oriunde este război, atunci cu siguranță trebuie să fie și durere. Astfel, armata este antrenată astfel încât să suporte durerea: o bâtă de ciment este folosită pentru a lovi soldații în stomac și ei nu trebuie să arate că simt vreo durere.

loading...

Add comment