Radio Simplu

7 teste prin care îți poți evalua sănătatea

Dacă mersul la spital nu este activitatea ta favorită dar îți pasă de sănătate, atunci acest articol este pentru tine.

Iată o serie de pași simpli care te vor ajuta să aflii în ce condiție este corpul tău:

 1. Flexibilitatea

Pentru a face acest test, așează-te pe podea, întinde picioarele în fața ta și încearcă să îți atingi vârful picioarelor cu mâinile. Dacă poți face asta ușor, atunci corpul tău este într-o formă perfectă.

Dacă faci asta cu dificultate, atunci ar fi foarte bine dacă ai lua niște lecții de yoga, pilates sau înnot, pentru a-ți îmbunătăți flexibilitatea corpului.

2. Inima

Stai liniștit pentru 5 minute, în liniște. Așează-ți degetele pe partea de interior a încheieturii și găsește pulsul. Măsoară-l timp de un minut și numără câte bătăi sunt.

Pentru adulți și copii de peste 10 ani, 60-100 de bătăi pe minut sunt considerate normale. Mai multe sau mai puține bătăi pot indica o problemă cu presiunea sângelui.

Nu încerca să îți pui singur un diagnostic, mergi să vezi un doctor.

3. Degetele

Toarnă puțină apă caldă într-un pahar și scufundă-ți degetele în ea timp de 30 de secunde. Dacă vârfurile degetelor devin albe sau albastre, atunci ai probleme cu circulația sângelui.

A scădere considerabilă a temperaturii poate cauza contracții ale vaselor sangvine care aduc sângele la degete, nas și urechi. Ca rezultat, aceste părți ale corpului nu au o cantitate suficientă de sânge. Ar trebui să eviți schimbările bruște de temperatură.

4. Sistemul respirator

Aprinde un chibrit și cu o mână, pozițiionează-l în dreptul  feței tale. Inspiră pe nas și expiră pe gură încercând să stingi suflând în el. De câte încercîri este nevoie?

Dacă sunt multe, atunci este posibil ca sistemul tău respiratoriu să fie slăbit. Acest lucru se întâmplă din cauza fumatului, a lipsei exercițiului sau a unei boli cronice a canalelor respiratorii.

5. Retenția de apa 

Apasă cu degetele pe partea exterioară a piciorului. Dacă încă existăo urmă albă pe piele chiar și dupa mai multe secunde după ce ai îndepărtat degetele, asta înseamnă că ai o problemă cu retenția de apă.

Este recomandat să reduci cantitatea de sare și să eviți să mănânci alimente neprocesate.

6. Tiroida

Închide-ți ochii, întinde mâinile în fața ta și îndepărtează degetele.

Roagă apoi pe vineva să așeze o foaie de fârtie în palmele tale. Dacă foaia de hârtie începe să se miște și să tremure odată cu mâinile tale, atunci cea mai bună soluție este să mergi să vezi un endocrinolog.

loading...

Add comment

%d bloggers like this: